Vés al contingut
1

Un veí de Pineda ingressa a la presó acusat de trafic de drogues

Dues intervencions policials contra el tràfic de drogues a l’Alt Maresme acaben amb l’ingrés a presó de dos homes, un veí de Pineda i un altre de Tordera. Segons els Mossos d'Esquadra, a Pineda es van intervenir 23 kilograms de cabdells de marihuana valorats en 115.000 euros i a Tordera un total de 1.170 plantes.

Els fets van passar el 16 de juny i es fan públics ara. Els agents de la Policia Local van rebre l’avís dels veïns d’un edifici que es queixaven pels sorolls en un dels pisos. Un cop al pis en qüestió, els agents van detectar una forta olor a marihuana i van observar indicis que els feien pensar que en aquell domicili es podria estar traficant amb drogues. Els agents van detenir l’home que es trobava al domicili per la seva presumpta relació amb un delicte de tràfic de drogues. El detingut, de 27 anys, nacionalitat albanesa i sense domicili conegut, ocupava el pis des de feia 15 dies amb un contracte de lloguer turístic, formalitzat a través d’un conegut portal d’Internet que es dedica als lloguers vocacionals. El jutge va acceptar la petició dels Mossos d'entrar al pis i l'endemà mateix es va realitzar l’escorcoll de l’habitatge on hi van localitzar 23 kilograms de cabdells de marihuana valorats en 115.000 euros.

El detingut va passar a disposició judicial el 18 de juny, al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia d’Arenys de Mar. El jutge va decretar el seu ingrés a presó.


 

En el cas de Tordera, els mossos van rebre informació de la policia local de Tordera conforme en una nau industrial del municipi podria haver-hi una plantació de marihuana. El 17 de juny es va poder entrar a la nau on es va localitzar una plantació de marihuana amb més de 800 plantes i tota la infraestructura necessària per al seu cultiu. Posteriorment es va escorcollar també el domicili del llogater de la nau i responsable de la plantació, i es van intervenir 300 plantes més. La nau tenia connexions elèctriques fraudulentes a la xarxa i al detingut se l’investiga també per un delicte de defraudació elèctrica.


 

Es dona la circumstància que l’home, de 43 anys i nacionalitat espanyola, tenia una ordre de recerca i ingrés a presó vigent per un altre cas, per la qual cosa es va posar a disposició judicial i va ingressar a presó el 18 de juny.

 

Foto de Mossos d'Esquadra (premsa)