Vés al contingut
1

Desmantellen una organització que distribuïa cocaïna en les demarcacions de Barcelona i Girona

Foto: Policia Nacional -ACN-

 

Hi ha 27 detinguts, dels quals 16 han ingressat a la presó. S'han fet registres a Pineda, Calella i Santa Susanna entre altres poblacions.

La Policia Nacional ha desmantellat una organització que distribuïa cocaïna en les demarcacions de Barcelona i Girona. Hi ha 27 detinguts, dels quals 16 a la presó. La xarxa estava ubicada a Badalona, i d'ella es nodrien diversos grups de proveïdors connectats amb l'organització. La droga es venia a municipis del Maresme, Osona, Vallès Oriental, Barcelonès i altres comarques de la demarcació de Girona, com la Selva i el Gironès. Els agents van fer 19 registres simultanis en domicilis i locals, on es van intervenir uns 11 quilos de cocaïna, 408 grams de cristall, 180 quilos d'haixix, 1.715 grams de marihuana i 22.500 grams de substància de tall. També es van localitzar 530.000 euros i 22 vehicles, alguns habilitats per camuflar les drogues.


 

L'organització tenia diversos grups connectats entre sí amb capacitat per abastir el mercat de cocaïna en les seves d'actuació. La investigació va començar fa un any, quan es va detectar una xarxa de distribució a la ciutat de Badalona. Fa pocs dies es va portar a terme el dispositiu, amb 19 registres en domicilis i locals comercials de Badalona, Mataró, Les Franqueses del Vallès, Vic, Arenys de Mar, Calella, Pineda de Mar i Santa Susanna.

A més de drogues i diners, es van intervenir 16 balances de precisió, una premsa hidràulica, 98 telèfons mòbils i diverses tauletes i ordinadors. Hi ha 16 persones empresonades per delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.