Vés al contingut
1

Arriben al nucli urbà les papallones de la cuca del suro

Foto: Ajuntament de Pineda

 

No cal preocupar-se per les papallones del suro que comencen volar per les poblacions de l'Alt Maresme. És la papallona del suro (Lymantria dispar), una espècie autòctona que neix als boscos d'alzina i que cíclicament es reprodueix de manera totalment descontrolada. Aquesta explosió demogràfica es repeteix cada 15 anys aproximadament i el vent transporta l'insecte fins als nuclis urbans. No entren dins els armaris i els experts expliquen que es una papallona inofensiva que no produeix cap efecte urticant en humans ni en animals, i que en els pròxims dies el propi ecosistema l'auto-regularà. En casos com aquest, la població de depredadors naturals també augmenta i la població al bosc recupera l'equilibri en poc temps.

Per tant, no cal fer cap tractament ni cap acció contra la presència de les papallones als nuclis urbans i de forma natural es reduirà la població de l'insecte en molts pocs dies.

La papallona del suro és totalment inofensiva per a persones i animals.

Mentrestant, els boscos del Montnegre es comencen a recuperar i broten noves fulles després que l'eruga s'hagi convertit en papallona.

 

1
Alzina brotant a l'ermita de l'Erola. Foto: PB