Vés al contingut
Naturalistes del Montnegre i la Tordera

Naturalistes del Montnegre i la Tordera s'associen per conèixer, difondre i defensar el patrimoni natural

Foto: Associació de Naturalistes del Montnegre i la Tordera.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

Aquesta setmana s'ha constituït l'Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera. L'entitat agrupa persones estudioses i amants de la natura: biòlegs, ambientòlegs, geòlegs, geògrafs i, en definitiva, apassionats de la natura de diversos municipis de l'Alt Maresme, la Selva Marítima i el Baix Montseny. La trobada va ser dimecres al Centre Cultural de Pineda de Mar.

El president de l'Associació, Antoni Abad, ha explicat a Ràdio Pineda que l'objectiu de l'entitat naixent és conèixer, difondre i defensar el patrimoni natural del Massís del Montnegre i la conca de la Tordera de forma conjunta, pel seu "interès naturalista, complementari i íntimament relacionat". Escoltem Antoni Abad.

 

 

Els fundadors i fundadores consideren que en aquest territori es troba a faltar una veu que defensi els valors i el patrimoni natural, així com els serveis ambientals que ofereix la natura. Antoni Abad ha explicat que l'entitat va néixer en el confinament com una activitat d'observació de la natura i que ha anat evolucionant cap a la voluntat de protegir i difondre els valors que ofereix el territori i el seu ecosistema. Els esdeveniments posteriors a la tempesta Glòria -amb la regeneració del delta de la Tordera- i el temps de confinament -amb un ressorgiment de la natura- han estat els catalitzadors d'una iniciativa que es veia com una necessitat des de fa temps.

 

L'Associació és oberta a la participació de totes aquelles persones interessades en la natura i l'àmbit territorial que l'ocupa, així com a la col·laboració amb les entitats del sector que comparteixen objectius semblants. Si en voleu formar part, podeu contactar amb l'entitat amb les seves xarxes socials o també al seu correu electrònic: as.natmont@gmail.com. També podeu trobar l'associació a les diverses xarxes socials: al Facebook amb l'usuari @NatMonT2020, al Twitter @Nat_MonT_ i a l'Instagram @nat_mont_.

 

NatMont_logo