Vés al contingut
1

Les persones residents a geriàtrics no podran sortir dels centres a partir de demà

Imatge d'ànim del personal de la residència Paradís del Mar. Foto: Paradís del Mar

 

A partir de demà dijous, les persones grans residents dels geriàtrics d'arreu de Catalunya no podran sortir a l'exterior dels centres on resideixen. Es tracta mesures addicionals per protegir les residències de gent gran de possibles brots de coronavirus. D'aquesta manera, se suspenen els passejos; les sortides de caps de setmana i totes aquelles inferiors a tres setmanes. A la tornada, caldrà que els usuaris passin una sèrie de mesures de protecció com si es tractés de persones que ingressen per primera vegada, és a dir, hauran de sotmetre's a una prova PCR i s'estaran deu dies en aïllament.


 

La Generalitat, però, obre la porta a sortides de curta durada, en casos excepcionals i amb l'autorització de la direcció dels centres. El que sí que es mantindran, són les visites familiars a les residències. Tot i així la direcció del centre podrà adaptar o suspendre aquestes visites en funció de la situació epidemiològica definida per l'autoritat sanitària, i prèvia informació als responsables sanitaris i a les famílies.


 

A Pineda hi ha quatre residències de gent gran i totes quatre s'han mantingut lliures de contagis, sense casos de COVID-19. Ha estat possible gràcies a l'esforç del personal, el suport de l'ABS i la col·laboració i suport de les famílies dels residents.