Vés al contingut
1

Es constitueix el grup impulsor del pla de reconstrucció social i econòmic de Pineda de Mar per la crisi de la COVID-19

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Pineda de Mar ha acollit el primer acte institucional d’ençà que es va declarar la pandèmia de la Covid-19. A les 8 del vespre d’aquest dimecres 15 de juliol ha acollit la signatura del grup impulsor del Pla de reconstrucció social i econòmic de Pineda de Mar. Està format per tots els grups polítics amb representació al consistori, representants dels sindicats majoritaris (CCOO i UGT), organitzacions empresarials (FAGEM, PIMEC, l’Associació d’Hostaleria del Maresme) i tercer sector (Creu Roja i Cáritas). L'objectiu és fer front a les conseqüències socials i econòmiques que ha provocat la crisi sanitària en el municipi.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor

 

A l’acte, presidit per l’Alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor, tots els membres del grup impulsor s’han compromès per «treballar conjuntament en la definició del camí a seguir d’ara en endavant» Ho ha explicat a Ràdio Pineda l'alcalde, Xavier Amor. El Pla de reconstrucció municipal es centra en el període de temps que va des del moment de la seva signatura i inclou tot l’any 2021. El document estratègic haurà de definir les línies d’actuació i les polítiques municipals d’aquest període.

 

taula_reconstrucció_pineda

 

Amb la signatura, s'han marcat els tres eixos principals d'actuació del Pla de reconstrucció, segons ha explicat l'alcalde, Xavier Amor: «un primer objectiu fixat en les persones, l’equitat i l’aposta per la digitalització; un segon objectiu pel foment de l’economia local i l’ocupació;  i un tercer objectiu centrat en la dinamització social, el civisme i la transició ecològica.» Xavier Amor ha destacat la col·laboració de totes les parts per treballar conjuntament en aquests pla estratègic. Una vegada fixat aquests grans eixos estratègics, s’hauran de desenvolupar els objectius específics de cadascun d’ells i planificar les actuacions municipals.

 

taula_reconstrucció_pineda1

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha explicat també que a la trobada hi ha hagut aportacions interessants per totes les parts. Ha posat com a exemple el debat sobre el pla de reindustrialització per Pineda o la necessitat d'un nou hospital a l'alt Maresme. Una altra proposta que s'ha parlat és un pacte social sobre conciliació.També es constituirà un fòrum participatiu a nivell local obert a diferents associacions, col·lectius i individus de qualsevol àmbit, amb l’objectiu de debatre propostes concretes

 

 

Satisfacció per part dels grups municipals de l'oposició

La regidora portaveu d'ERC-JxP, Mònica Palacín, va expressar en acabar l'acte la seva «satisfacció perquè s'ha aconseguit sumar esforços: el del sector empresarial, dels sindicats i també del tercer sector». Ha dit que són àmbits fonamentals perquè govern i grups municipals treballin conjuntament amb uns actors socials i econòmics «que posin damunt la taula tot el seu coneixement», recollint «què necessita l'activitat econòmica de Pineda, els treballadors i treballadores i les persones afectades per un ERTO o per l'atur».

Escolta AQUÍ Mònica Palacín

 

taula_reconstrucció_pineda2

 

 

 

El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, s'ha mostrat satisfet perquè en aquesta taula de reconstrucció hi ha tots els actors socials, econòmics i polítics. Ha posat en valor el fet que hi ha hagut moltes aportacions i propostes, per afrontar totes les realitats que està deixant aquesta crisi, i alhora «hi ha hagut molta sintonia entre tots, perquè tots estem en el mateix vaixell, i moltes ganes de treballar conjuntament»

Escolta AQUÍ Marcos Ortega

 

taula_reconstrucció_pineda3

 

 

 

La regidora portaveu d'En Marxa-Junts Per Catalunya, Noemí Llorens, ha fet un «balanç molt positiu perquè tots els participants en aquesta taula han fet les propostes, i el més bo és que en moltes coincidien». Ha dit que això ja marca un camí a seguir ja que tenen «clar en què cal treballar». Ha recordat que la seva formació ja va presentar aportacions el dia 11 de juny, entenent que ja hi havia problemes previs a la pandèmia, com són l'atur i l'educació. Ha parlat d'habitatge social, ocupació, pla d'usos del polígon, noves formes de mercat i comerç i màquines d'autoreciclatge

Escolta AQUÍ Noemí Llorens

 

taula_reconstrucció_pineda4