Vés al contingut
sant jordi 2020

Les llibreries i floristeries de Pineda celebren el Sant Jordi d'estiu

Llibreria Arbre Verd de Pineda de Mar. Foto: Ràdio Pineda.

 

 

Les llibreries i floristeries de Pineda celebren la diada de Sant Jordi estiuenca avui 23 de juliol. El confinament va impossibilitar la celebració d'aquesta diada als carrers al mes d'abril. Amb tot això, la Cambra del Llibre de Catalunya va establir una nova data al mes de juliol, per tal de donar la possibilitat a la ciutadania i als comerços de gaudir d'aquesta jornada un cop més.

A Ràdio Pineda hem parlat amb diverses llibreries i floristeries locals, que ens expliquen que reben el Dia del Llibre i la Rosa amb il·lusió i una bona previsió.

 

1

Motius de Sant Jordi a la llibreria Arbre Verd de Pineda de Mar. Foto: Ràdio Pineda

 

Nani Villén, propietària de la llibreria Món d'Art, ha explicat que la gent s'ha adreçat amb anterioritat per tenir els llibres a punt. Un dels llibres que ha destacat és 'Pineda de Mar Desapareguda', amb gran valor històric per Pineda i escrit per diversos autors pinedencs, Joan Pujadas, Francesc Roldán, Oleguer Massaguer i David Pavón.

 

1

Racó de la llibreria Món d'Art dedicat al llibre 'Pineda de Mar Desapareguda'. Foto: Ràdio Pineda.

 

Elisabet Contreras, de la llibreria Arbre Verd, ha destacat l'oferta de llibres de caire local, com és el cas del llibre 'Paula en el país dels Contes' de la pinedenca Montserrat Ten i també la nova edició de 'Pineda de Mar Desapareguda'.

 

1

Llibreria L'Estel de Poblenou decorant amb motius florals la secció de llibres. Foto: Ràdio Pineda.

 

En aquesta jornada literari diferent, on els diversos comerços tenen presents les mesures d'higiene i seguretat, Javi Molero, treballador de la llibreria L'Estel de Poblenou, espera que la jornada sigui «moguda i que ajudi a potenciar el comerç local». La diada també és de roses, i per això també hem parlat amb les floristeries de Pineda. Jordi Burjons, de la Floristeria Burjons diu que tot i ser un Sant Jordi atípic, espera que «la gent el pugui celebrar i que no els falti una rosa».

 

1

Floristeria Burjons a la jornada de Sant Jordi d'estiu. Foto: Ràdio Pineda.

 

Les llibreries i floristeries animen a la ciutadania a gaudir d'aquesta Diada de Sant Jordi diferent de la mà del comerç local i amb molta precaució i mesures de seguretat.


1

Aparador de la llibreria Anna de Pineda de Mar. Foto: Ràdio Pineda.

 

La Biblioteca M. Serra i Moret també rep el Sant Jordi d'estiu

Els llibres són els protagonistes d'aquesta diada. La Biblioteca Serra i Moret celebra també aquesta jornada diu «atípica, estranya i senzilla». Han decorat un espai ambientat en Sant Jordi i ha incorporat novetats al catàleg literari, a més ofereixen recomanacions per llegir aquest estiu. Les trobaràs a les seves xarxes socials de Facebook, Twitter i Instagram.

 

Per agafar llibres en préstec, podeu demanar cita prèvia al telèfon 937 623 796 o al portal web habilitat per demanar cita prèvia: https://formularis.diba.cat/diba/bibliotques-obertes/cita-previa-pineda-de-mar-biblioteca-m-serra-i-moret.

 

1

Jordi Burjons, de la floristeria Burjons. Foto: Ràdio Pineda.

 

1

Nani Villén, de la llibreria Món d'Art. Foto: Ràdio Pineda.