Vés al contingut
1

Pineda prepara pel setembre nous plans de formació i ocupació

A partit de setembre es posaran en marxa a Pineda nous plans de formació i ocupació, alguns d'ells extraordinaris arran de la crisi del COVID-19. Ho va dir en el darrer ple la regidora d'Ocupació, Ester Puertas, en resposta a la intervenció d'ERC-JxP en el torn obert de paraules.

En el ple, el regidor d'ERC – JxP, Francesc Gil, va demanar més inversió en formació per reduir l'atur. Va posar damunt la taula les dades, que situen la taxa d'atur a Pineda 8 punts per sobre de la mitjana del Maresme, que es troba en un 14,4% i a Pineda del 22,63%, a data de juny de 2020. Va manifestar que «Són indicadors que marquen la situació de la nostra població», i va afegir «la necessitat de invertir en polítiques actives d'ocupació per reduir l'atur estructural que tenim a Pineda».

Francesc Gil va dir que hi ha «poca quantia en la despesa que es destina a ocupació i formació a Pineda». Per això, va demanar ampliar i invertir en aquests aspectes i aprofitar més programes que ofereix i subvenciona al 100x100 el SOC, el Servei Català d'Ocupació.

La regidora d'Ocupació, Ester Puertas, va respondre que des de l'Ajuntament estan treballant en plans de formació i ocupació extraordinaris arran de la crisi actual adaptades a les noves circumstàncies, que es faran a partir de setembre. També va comunicar que se s'està treballant en totes les línies de subvenció en formació i d'ocupació, plans extraordinaris que s'atorguen «per poder donar resposta a persones en situació vulnerable arran de al crisi de la COVID.»

 

1
Ple de juliol, via telemàtica

 

Podeu recuperar el ple al canal de YouTube de l'Ajuntament i al servei de Ràdio a la Carta de Ràdio Pineda. Va ser de nou un ple telemàtic, per això demanem disculpes per la qualitat del so, que no és l'habitual que us oferim en les retransmissions del ple