Vés al contingut
1

Salut estableix 5 nivells de control epidemiològic sobre l'impacte de la COVID-19 a Catalunya

Presentació del Pla de control de la transmissió de la COVID-19 a Catalunya. Foto: ACN

 

 

Salut estableix en 5 nivells de control epidemiològic les diferents realitats de l'impacte de la COVID-19 a Catalunya. Es basa en 10 indicadors, de diagnòstic i seguiment de contagis, i de pressió assistencial que establiran en quin nivell s’està. Contempla també l’aplicació de diferents mesures en funció de cadascun dels 5 nivells.

 

El nivell 0 indicarà que fa almenys 14 dies que no es registren nous casos i, actualment, no hi ha cap territori a Catalunya en aquesta situació. En el nivell 1, s'hi trobarien localitats on es detecten alguns casos esporàdics i vinculats a casos importats, i en el 2, aquelles àrees on s'originen brots de petita escala. Pineda i l'Alt Maresme estan ara en nivell 1. En nivell 2 estan l'àrea metropolitana (tant la nord com la sud), el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Pineda i l'Alt.

 

A partir d'aquest punt, i dels nivells 3 a 5, el control es complica. Un nivell 3 significa que hi ha brots complexes o transmissió comunitària, però sense un gran impacte en l'assistència hospitalària. En el nivell 4 es considera que hi ha un descontrol en la transmissió que està posant en risc la resposta assistencial.

 

 

I per últim, hi hauria el nivell 5, que és el que es va viure a Catalunya entre els mesos de març i abril. Significaria que el virus circula lliurement i que es viu un risc de col·lapse hospitalari que requereix actuacions ràpides i molt dures, com ara la restricció de la mobilitat, el confinament perimetral o, fins i tot, l'aplicació d'un confinament domiciliari.