Vés al contingut
consell comarcal maresme

Salut demana la col·laboració dels ajuntaments del Maresme per evitar la transmissió comunitària de la COVID-19

Foto: Consell Comarcal del Maresme

 

 

El Departament de Salut demana la col·laboració als ajuntaments «en totes les necessitats puntuals i urgents que puguin sorgir en cada municipi» arran dels brots per coronavirus. Ha transmès aquest missatge a les alcaldies de la comarca en la reunió mantinguda la setmana passada, segons un comunicat que ha emès el Consell Comarcal del Maresme. La reunió ha comptat amb la participació del Delegat Territorial del Govern, Juli Fernández.

 

 

El Departament de Salut considera prioritari aplicar una estratègia comunitària basada en la prevenció ràpida de casos. Ha fet una crida a la població a seguir amb les normes de protecció com són l' ús correcte de la mascareta en espais oberts i tancats, la higiene de mans constant, mantenir distàncies i evitar les aglomeracions. També Salut ha destacat portar al dia el registre de contactes estrets i l'aïllament, tant dels casos positius com dels possibles, per tal de «trencar la cadena de transmissió».

 

 

 

El Maresme es troba actualment en nivell 2, segons els criteris establerts en el Pla de control de la transmissió de la COVID-19 a Catalunya aprovat per la Generalitat recentment. Aquest nivell 2 significa que actualment els brots de coronavirus dels diversos municipis de la comarca estan controlats. Tot i això, Salut recorda «no baixar la guàrdia, seguir les indicacions de les autoritats sanitàries i no relaxar les mesures personals de prevenció».

 

 

 

Dades de coronavirus al Maresme

 

El Maresme ha registrat 550 defuncions per coronavirus (una aquesta setmana), el que representa una taxa de mortalitat de 12,15 per cada 10.000 habitants, lleugerament inferior a la global de Catalunya que se situa en el 12,74.

 

Segons les dades recollides a l’informe “Seguiment de l’impacte de la COVID-19 al Maresme. Salut / Mercat de treball i teixit empresarial / Activitat econòmica” que actualitza cada divendres l’Observatori de Desenvolupament Local, els casos positius continuen creixent en els municipis de la comarca.

 

Durant la darrera setmana, s’han detectat 154 nous positius amb PCR i 2.748 persones estan dins del col.lectiu de “casos sospitosos”.