Vés al contingut
1

L’Ajuntament posa en marxa un dispositiu de prevenció responsable orientat als i a les joves del municipi

Les regidories de Salut i Joventut han dissenyat aquesta campanya que es durà a terme els dissabtes del mes d’agost a partir del 8 i fins al 29 d’agost amb l’objectiu d’encarar mesures de prevenció, ja no només en conductes de risc sinó en les mesures de seguretat davant el contagi de la COVID-19.

Segons han explicat el personal tècnic responsable de la campanya “els joves es troben igualment a platges, places, espais del municipi per escoltar música, xerrar, etc... i per tant continua sent molt necessari un missatge preventiu i de reducció de danys, tal i com es fa durant la resta de l’any”.

 

En aquest sentit, durant les hores programades de la campanya, dues educadores i l’agent de salut recorreran els espais on es troben els joves els i en detectar un grup de joves se’ls hi aproparan donant els arguments i els missatges de reducció de danys.

 

En les intervencions es facilitarà informació relatives a la millora de la salut, es lliuraran alcoholímetres, aigües, preservatius i mascaretes i els convidaran a conèixer un decàleg a través d’un codi QR que poden obrir amb els seus mòbils i que serà el centre de la campanya: #juntsperocontrolem!

 

Així mateix la campanya compta amb un vídeo de suport que es penjarà a les xarxes socials, que ha estat elaborat amb la col·laboració del Grup Municipal d’ERC- Junts per Pineda.

 

La campanya de sensibilització i informació compta amb un decàleg de deu punts:

1

 

 

 

Els objectius a aconseguir són els següents:

1. Facilitar material per la reducció de danys en les conductes de risc: sexualitat, conducció, barreges de substàncies, etc.

2. Repartir aigües gratuïtament per tal d'espaiar consum i hidratar-se.

3. Detectar conductes de risc

4. Assessorar en drogues i sexualitat

5. Intervenir per un consum responsable

6. Donar continuïtat a les actuacions realitzades als instituts

7. Identificar conductes de risc davant el contagi de la COVID-19 (importància del manteniment de distàncies, ús de la mascareta i neteja freqüent de mans)

8. Identificar punts de trobada dels joves

 

 

 

Aquesta campanya conviurà amb un altre projecte de Creu Roja que s'estén a altres municipis del Maresme i permetrà abastar més grups al llarg de tot el municipi tant dissabtes com altres dies laborables.

 

 

 

Repartiment de mascaretes a les persones més joves

 

La campanya de sensibilització “juntsperòcontrolem” també repartirà mascaretes gratuïtes als i les joves del municipi. Aquestes se sumaran a les més de 20.000 que l’Ajuntament ha repartit des del principi de la pandèmia l’Ajuntament ha repartit a domicili als infants del municipi, persones d’alt risc i a persones usuàries dels mercats de Pineda Centre i Poblenou.

 


 

Més vigilància a les zones on hi ha més concentració de jovent al municipi

 

L’Ajuntament de Pineda de Mar ha intensificat el control a les zones on hi ha més concentració de persones al municipi. Concretament s’ha reforçat la vigilància a les platges en horari de bany i a les zones de passeig a la tarda. També s’ha intensificat els torns per vetllar la seguretat i el bon ús de les mesures de prevenció per evitar contagis de la COVID-19 a les àrees properes a Patis Oberts i espais esportius, zones on es detecta més afluència de la població més jove.

 

1