Vés al contingut
1

Les quatre residències de gent gran de Pineda viuen un segon confinament

Fotos: Residències: Els Arcs, Mini-Park, Paradís del Mar i Hotel Residència Pineda

 

 

Esolta AQUÍ l'entrevista a la Resdiència Mini-Park

Escolta AQUÍ l'entrevista a la Residència Paradís del Mar

Escolta AQUÍ l'entrevista a la Residència Els Arcs

Escolta AQUÍ l'entrevista a l'Hotel Residència Pineda

 

 

 

Les quatre residències de gent gran de Pineda tornen a viure un segon confinament aquest estiu, tot i no tenir cap brot de Covid-19 entre els seus residents i treballadors. Així ho han confirmat a Ràdio Pineda les residències pinedenques Mini Park, Els Arcs, Paradís del Mar i l'Hotel Residència Pineda. Expliquen que ara estan més preparats, però aquesta vegada està afectant més l'estat d'ànim de les persones grans.

 

 

Hem parlat amb Raquel Barnau coordinadora de la Residència Mini-Park i ha explicat que quan van saber que a Pineda i en d'altres municipis propers tornaven a haver-hi casos van decidir tornar a restringir les visites al exterior dels residents i també les visites des familiars.

 

1

Els residents de Mini-Park amb un joc de taula. Foto: Residència Mini-Park

 

 

De la seva banda, Pepi Villalta directora de la residència Paradís del Mar ha explicat que aquest segon confinament els ha agafat amb més experiència i més preparats.

 

2

Un resident fent una manualitat. Foto: Residència Paradís del Mar

 

 

El gerent de la Residència Els Arcs Enric Creus ha dit a Ràdio Pineda que aquest segon confinament ha afectat l'estat d'ànim dels i les residents.

 

3

Tot i que s'han restringit les visites dels familiars,els residents estan en permanent comunicació amb els seus familiars. Foto: Residència Els Arcs

 

 

I la directora tècnica de l'Hotel Residència Pineda Míriam Castro ha destacat d'aquest segon confinament la preparació a nivell tècnic i professional i també ha dit que estan més equipats.

 

4

S'han potenciat moltes activitats lúdiques i estimulatives, entre elles, la jardineria. Foto: Hotel Residència Pineda

 

Aquest segon confinament, segons ens han explicat des de les residències, ha afectat en l'estat anímic dels residents, especialment a les persones amb demències o malalties degeneratives com l'alzheimer. Es per això que han augmentat les video-trucades i potenciat les activitats lúdiques i estimulatives. Recordem que fa poc s'ha generat un moviment solidari que fa arribar a algunes residències cartes, relats, poemes o postals perquè els avis i les àvies se sentin més recolzats i estimats per les persones de fora de les residències.