Vés al contingut
1

La Conselleria d'Educació descarta reeditar les targetes moneder i repartirà menjar a domicili si hi ha confinaments parcials durant el curs

Foto: Conseller Bargalló ACN

El Departament d'Educació no reeditarà el sistema de targetes moneder per a l'alumnat amb beques menjador per al curs 2020/21 i apostarà per repartir el menjar a les famílies que hi tinguin dret si es produeixen confinaments parcials que impedeixen a alguns alumnes d'anar al centre educatiu. Ho ha anunciat aquest dimarts el conseller d'Educació, Josep Bargalló, que ha destacat les targetes moneder com a "millor solució en cas de confinament total", però no si les quarantenes són selectives a partir de setembre. Així, "si algun centre ha de tancar per pandèmia o si un grup estable d'alumnat ha de situar-se en quarantena", ha explicat, es durà el menjar a les famílies. "Es pot fer fàcilment si no hi ha un confinament total", ha afirmat.

"El tancament d'un centre perquè l'alumnat està en quarantena no ha de comportar el tancament del menjador", ha insistit Bargalló, que ha assegurat que només es tornarà al sistema de targetes moneder si el repartiment de menjar no es pogués fer. Segons ha explicat, la conselleria ja ho ha negociat amb les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) i les empreses i entitats del sector. Així, el menjar s'elaborarà als centres o a les empreses proveïdores i la Generalitat serà l'encarregada de fer-lo arribar a les famílies. "Fins i tot a les escoles que no tenen cuina ja hem parlat amb qui és responsable del menjador perquè la solució que tenen es continués fent", ha afegit.

Bargalló ha revelat que aquesta fórmula ja se la van plantejar el març amb l'arribada del coronavirus a Catalunya i el confinament total de la població i que la van estudiar amb algunes institucions i la Creu Roja, però que ho van descartar perquè aquestes organitzacions tenien com a prioritat la salut pública i l'atenció hospitalària. "És evident que la millor resposta a un menjador tancat és dur el menjar a les famílies, però en l'estat d'alarma ens va resultar impossible", ha lamentat.

ACN