Vés al contingut
1

L'alcalde de Pineda demana al Govern espanyol una prorroga de 90 dies dels subsidis i ampliar els ERTOS

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Xavier Amor

 

 

L'alcalde ha enviat una carta al Ministre de Sanitat del Govern espanyol Salvador Illa, on li demana suport «en nom dels treballadors i empresaris del sector de l'hosteleria i serveis». Assegura que la crisi que ha generat la Covid-19 a tota la comarca «crea una enorme preocupació quan el sector representa el 70% de l'activitat econòmica».

La carta diu que «s'esperava poder obrir els hotels i restaurants però ha passat just el contrari i l'anulació de reserves hoteleres ha caigut massivament amb un 90% dels hotels tancats».

Això ha provocat l'atur de milers de persones que hi treballen cada temporada.

 

La carta diu que «agraeixen els paquets d'ajuts del Govern central» però no n'hi haurà prou i els Ajuntaments han de fer front a moltes necessitats. Per això demana tenir en compte la situació i s'aprovi una pròrroga de 90 dies pels ajuts de subsidi per aquest col.lectiu de treballadors i poder fer ERTOS amb efectes retroactius de força major sense costos per la Seguretat Social.

L'alcalde de Pineda Xavier Amor ha dit que «hi ha molta preocupació pels treballadors de l'hosteleria amb un estiu molt diferent i molta gent que no treballa».

 

També ha dit que «el sector del turisme i l'hosteleria està patint especialment la crisi sobretot arran de la petició que fan molts països europeus de no fer vacances al nostre país». Ha afegit que «els ajuntaments hauran de donar resposta durant l'hivern a moltes situacions de famílies en situació econòmica delicada».