Vés al contingut
1

Xavier Amor: «El cicle 'Cultura Km.0' vol ajudar al sector cultural i musical pinedenc que també ho està passant malament»

 

Escolta l'entrevista a Xavier Amor


 

Recordem que l'Ajuntament de Pineda ha decidit suspendre la Festa Major 2020 com a mesura preventiva enfront de la Covid-19. Com a alternativa es programa un cicle d’espectacles musicals que es celebrarà al Pati de l'Escola Sant Jordi fins el setembre.

 

L’Ajuntament de Pineda ha decidit, com a mesura preventiva en el context de la Covid-19, no celebrar la Festa Major 2020. Així aquest any no hi haurà actes ni esdeveniments organitzats pel consistori. De la mateixa manera, i com ja s’havia anunciat, tampoc hi haurà barraques, ni tampoc atraccions de fira. Malgrat que la situació epidemiològica al municipi és estable, des de l’ajuntament es vol actuar de forma preventiva tenint en compte la concentració de persones que impliquen els actes de Festa Major segons ha dit l'Alcalde de Pineda, Xavier Amor. Ha afegit que «la Festa Major de Pineda sempre compta amb molt de públic però ara toca cuidar de la nostra gent, encara que Pineda sigui un dels municipis amb menys risc de rebrot de tot Catalunya».

 

Cicle Cultura Km. 0 de Pineda

Tot i la suspensió de la Festa Major, l’Ajuntament de Pineda vol reprendre l’activitat cultural al municipi, i ho fa amb el primer cicle d’espectacles Cultura Km. 0 de Pineda de Mar que es celebrarà del 27 d’agost al 12 de setembre. Aquesta primera edició del cicle té un doble objectiu: primer recuperar els esdeveniments culturals al municipi i segon ajudar a les empreses i artistes del sector cultural del municipi.

Xavier Amor ha dit que «respon a la sensibilitat del Govern pinedenc per la cultura i Pineda sempre ha estat un referent cultural». Ha afegit que «també han pensat en col.lectius que ho passen malament com els que es dediquen a la música i els espectacles».

La mesura per tant, també està inclosa dins del Pla de Xoc Econòmic Municipal per fer front a les conseqüències econòmiques i socials de la Covid-19.

Els artistes són tots de Pineda o hi estan vinculats i també l’organització tècnica dels mateixos espectacles i les empreses que treballaran al cicle són del municipi (empreses de neteja i desinfecció, llum i so, assentadors a l'Espai Sant Jordi, etc).

El primer cicle d’espectacles comptarà amb la presència de Diego Cortés, la Cobla Jovenívola de Sabadell, la Companyia flamenca d’Isabelita Márquez, la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Pep Romaguera i Paco Saula, Blue Lounge Quartet, Luis Flores, l’Orquestra de Cambra Harmonia amb el tenor Albert Deprius i Maria Muñoz. Des de la regidoria de Cultura no descarten reeditar una nova programació de "Cultura Km. 0" i demanen a la resta d’artistes locals, que si estan interessats en presentar algun espectacle es posin en contacte amb cultura@pinedademar.cat


 

Tots els espectacles es celebraran a l’Espai Sant Jordi, que s’habilitarà amb totes les mesures de seguretat pertinents (manteniment de distàncies, control de temperatura corporal, desinfecció dels espais comuns, etc.).


 

En cas que hi hagi molta demanda per algun espectacle s'intentarà fer un segon passi que pugui absorbir la demanda d'entrades.


 

L’aforament de cada espectacle és limitat: les entrades tindran un preu de 3 € i es podran comprar a partir d'aquest diumenge al web www.auditoripineda.cat o a Can Comas, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.