Vés al contingut
1

Sandra Pérez (regidora de Cultura): «El cicle 'Cultura Km.0' és també un agraïment als artistes que han apropat la cultura durant el confinament»

Escolta aquí l'entrevista a la regidora Sandra Pérez

 

El cicle 'Cultura Km.0 vol ajudar al sector cultural i musical amb actuacions d'artistes locals, i també de la contractació de tècnics musicals de Pineda.


 

Recordem que l'Ajuntament de Pineda ha decidit suspendre la Festa Major 2020 com a mesura preventiva enfront de la Covid-19. Com a alternativa es programa un cicle d’espectacles musicals que es celebrarà al Pati de l'Escola Sant Jordi fins el setembre.


L’Ajuntament de Pineda ha decidit, com a mesura preventiva en el context de la Covid-19, no celebrar la Festa Major 2020. Així aquest any no hi haurà actes ni esdeveniments organitzats pel consistori. Tampoc no hi haurà barraques, ni tampoc atraccions de fira. Els únics actes que es faran tenen relació amb la Parròquia de Pineda i seran, d'una banda, l'ofrena a Sant Joan Baptista del dia 28 amb limitació de dues persones per entitat, i l'Ofici Solemne del dissabte dia 29, dia de la festivitat del Patró de Pineda. També es manté el 'Ral.li fotogràfic' dels Fotògrafs de Pineda per a poder tenir imatges de Pineda durant la pandèmia per a tenir-les com a document gràfic.

 

La regidora de Cultura, Sandra Pérez ha dit que «s'han buscat moltes formules però la festa a Pineda sempre és molt multitudinària i les recomanacions era no celebrar-la com a tal».

 

També ha dit que «la Festa Major és molt arrelada però s'ha buscat una manera d'acostar la cultura i la música a la població, comptant amb artistes locals i tècnics que també ho estant passat malament».

Ha afegit que «el cicle donarà vida i és també un reconeixement als artistes que durant el confinament van oferir la seva música a través de les xarxes, que van servir també per millorar la vida de les persones».

Els artistes són tots de Pineda o hi estan vinculats i també l’organització tècnica dels mateixos espectacles i les empreses que treballaran al cicle són del municipi (empreses de neteja i desinfecció, llum i so, assentadors a l'Espai Sant Jordi, etc).

 

El primer cicle d’espectacles comptarà amb la presència de Diego Cortés, la Cobla Jovenívola de Sabadell, la Companyia flamenca d’Isabelita Márquez, la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona, Pep Romaguera i Paco Saula, Blue Lounge Quartet, Luis Flores, l’Orquestra de Cambra Harmonia amb el tenor Albert Deprius i Maria Muñoz. Des de la regidoria de Cultura no descarten reeditar una nova programació de "Cultura Km. 0" i demanen a la resta d’artistes locals, que si estan interessats en presentar algun espectacle es posin en contacte amb cultura@pinedademar.cat


 

Tots els espectacles es celebraran a l’Espai Sant Jordi, que s’habilitarà amb totes les mesures de seguretat pertinents (manteniment de distàncies, control de temperatura corporal, desinfecció dels espais comuns, etc.).

En cas que hi hagi molta demanda per algun espectacle s'intentarà fer un segon passi que pugui absorbir la demanda d'entrades.


 

L’aforament de cada espectacle és limitat: les entrades tindran un preu de 3 € i es poden comprar a partir d'aquest diumenge al web www.auditoripineda.cat o a Can Comas, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

Les audicions de sardanes tenen entrada gratuïta ja que es fan el col.laboració amb l'associació Mare Nostrum.