Vés al contingut
1

El Reglament Orgànic Municipal detalla que els Grups Municipals han de justificar les aportacions que reben de l'Ajuntament de Pineda

Foto: Arxiu, ple del mes d'abril de 2020 de l'Ajuntament de Pineda.

 

Aquest punt del ROM es va modificar el ple del mes d'abril arran de la petició del Tribunal de Comptes i el punt es va aprovar per unanimitat al ple.


 

La modificació que va ser aprovada per unanimitat, detalla que "els grups municipals han de justificar (...) el destí de les aportacions rebudes per part de l’Ajuntament durant l’exercici anterior".

La Vanguardia publica avui una notícia on assegura que «una denúncia d'un regidor va evidenciar «que hi havia una irregularitat entre els partits que destinaven els fons que destina l'Ajuntament als grups polítics per a finalitats diferents de les fixades per llei».

Les aportacions que reben els grups municipals s'han de poder justificar, i ara la llei detalla que poden ser destinats a conceptes com ara despeses de lloguer d'un local, convenis, despeses com ara telefonia, aportacions als partits polítics, coalicions electoral o formacions, etc.

La Vanguardia publica avui una notícia centrada sobretot en el cas concret de l'antic grup municipal de CiU arran d'una denúncia que va fer, segons diu la notícia, «un regidor anònim». Segons aquesta mateixa font, no hi ha rebuts que puguin justificar el destí de part dels diners i la intervenció de l'Ajuntament també reconeix que no té constància de les aportacions que es feien a cap dels partits, segons diu la notícia publicada avui. Aquesta situació era molt habitual en molts ajuntaments, segons destaca la notícia.

Amb la modificació del ROM a l'Ajuntament de Pineda ara caldrà justificar cada despesa.

 

Segons aquesta informació, la denúncia «va posar de manifest que l'Ajuntament no controlava el bon ús de les aportacions als grups polítics municipals» i per això, el ple del mes d'abril va modificar el ROM per deixar clar, que cal justificar aquestes aportacions.