Vés al contingut
1

El pinedenc Pere Aragonès assumeix funcions de la Presidència de la Generalitat


Fotos: ACN

 

El vice-president de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès (ERC) assumirà "funcions limitades" de Presidència i creen un grup de coordinació entre Junts per Catalunya i ERC.


JxCat i ERC han signat un document de dues pàgines que estableix que el vicepresident Pere Aragonès assumeixi "interinament funcions limitades de Presidència", sense concretar quines són. L'acord crea un grup de coordinació paritari i es comprometen a consensuar "qualsevol decisió extraordinària".

L'acord estableix que Aragonès no farà servir el despatx de Presidència ni els recursos institucionals reservats al President. L'objectiu és visualitzar la seva absència. Cada conselleria tindrà la representació per a cada àmbit. Aragonès presidirà el comitè de crisi de la Covid, la Taula de Diàleg, i altres òrgans equivalents. S'ha creat un grup de coordinació del Govern.


 

També estableix que el president inhabilitat Quim Torra no tingui cap "rol simbòlic" en relació al Govern en funcions i que restarà a disposició de l'executiu. Segons s'ha sabut «ho ha demanat per voluntat pròpia».


 

El text signat diu «Només el Parlament ha de posar o treure el President de la Generalitat de Catalunya. I és per aquest motiu que el Govern de la Generalitat continuarà treballant per la ciutadania però ho farà sense president, figura que quedarà vacant com a denúncia a la repressió».

Pel que fa al calendari electoral, deixa en mans del president del Parlament, Roger Torrent, aplicar els informes jurídics de la cambra catalana i de la Generalitat.

 

També s'ha acordat un 'Pla sectorial' per celebrar les eleccions sota les condicions òptimes i evitar que els contagis de la Covid-19 s'estenguin fora de control.

 

Les Eleccions al Parlament de Catalunya es podrien celebrar el diumenge 7 de febrer de 2021.


1