Vés al contingut
1

Jornada de portes obertes dels horts urbans de Pineda

 

AQUÍ podeu veure el vídeo

 

Aquest dissabte es podran conèixer els horts urbans a partir de les 11 del matí al carrer Arnau de Vilanova, 22 (Can Cornet). És un acte dins la Setmana de la Natura de Pineda. Són 10 horts urbans, cada un té uns 50 m² i el servei té també un buc per guardar-hi material, eines individuals i serveis compartits com un lavabo, una zona de descans (taula i bancs) i compostadors de matèria orgànica de 600 litres. Una de les veïnes de Pineda que té un hort urbà, la Pilar, ha explicat que «els dóna molta vida i de mica en mica van aprenent a fer de pagès».

El regidor de Medi Ambient, Santiago Macip, ha dit que «Pineda ha volgut disposar dels horts urbans per disposar d'aquest servei i destinar-lo a les persones que volen gaudir de l'aprenentatge de fer de pagès».

Els horts urbans són totalment gratuïts per a les persones usuàries i el servei l'ha posat en marxa l'Ajuntament de Pineda.

 

La jornada de portes obertes és dissabte a partir de les 11 del matí. També es presentarà la Guia de Recursos de les Biblioteques del Maresme, que justament, posa en relleu els horts urbans com els de Pineda. La directora de la Biblioteca Serra i Moret, Joana de Haro, ha explicat que «han volgut destacar aquesta experiència a Pineda ja que la nova guia es dedica a les iniciatives sostenibles».

La presentació és demà dissabte a a les 11 del matí als horts urban de Pineda al carrer Arnau de Vilanova, a Can Cornet.

 

1