Vés al contingut
1

Ràdio Pineda recull el guardó als Premis Ràdio Associació 2020 per la cobertura informativa del Temporal Glòria

Escolta aquí a la Regidora de Comunicació Sílvia Biosca

 

 

Ràdio Pineda va rebre ahir la Menció de Qualitat al Millor Programa de Ràdio Local en els Premis de Ràdio Associació, que aquest dijous celebraven la vintena edició. Va ser junt amb les emissores locals de Tordera, Palafolls, Calella i Malgrat per la cobertura informativa del Temporal Glòria. Ràdio Associació premia cada any els programes més destacats i també trajectòries de professionals de tot el territori. El guardó de les emissores de l'Alt Maresme el van recollir a l'escenari, en nom de les cinc emissores, Albert Sabater (Ràdio Tordera), Marc Ferri (Ràdio Palafolls) i Maria Josep Hernàndez (Ràdio Pineda).

 

El parlament el va fer la nostra companya Maria Josep Hernàndez, coordinadora de Ràdio Pineda. Va dir que «avui, amb la pandèmia que estem vivint, ens pot semblar a tots que el que vam viure amb el Temporal Glòria queda molt lluny. Però el que no queda lluny, i és vigent, són els valors de la ràdio local que van quedar reflectits aquells dies: professionalitat, implicació amb el territori, vocació de servei públic, treball en equip i cooperació entre emissores». Va fer referència a l'equip de la ràdio, al suport de l'Ajuntament «i respecte cap a la nostra feina i criteri periodístic) i al fet comú de les cinc emissores: «estimem la ràdio, la feina que fem i el fet de treballar a la ràdio de proximitat de servei a la nostra gent»

 

«Ho hem dit sovint amb els companys/es de la Federació de Mitjans Locals: Avui un periodista d’un mitjà local és tan professional com un d’un mitjà d’àmbit general. Igual que un metge o metgessa d un ambulatori és tant professional com un d’un hospital. I la nostra responsabilitat és dotar cada dia de prestigi l’àmbit de la comunicació local" va concloure en el seu parlament la coordinadora de Ràdio Pineda, Maria Josep Hernàndez.

 

1
Maria-Josep Hernàndez i Pep Basart, aquest matí a Ràdio Pineda

 

La regidora de Comunicació de l'Ajuntament de Pineda, Sílvia Biosca, ha felicitat l'equip de Ràdio Pineda i ha destacat la importància de la comunicació de proximitat. També ha dit que cal seguir fent l'aposta per les ràdios locals i per les cobertures informatives de proximitat. Sílvia Biosca ha destacat el fet que Ràdio Pineda, i les emissores locals premiades, estiguin en aquests premis al costat d'altres mitjans, com RAC 1 o La Marató. «Això ens ha de fer reflexionar sobre la importància de la comunicació local en un món cada cop més global, i de la importància de tenir informació de proximitat».

 

A causa de la pandèmia va ser una entrega de premis amb assistència molt reduïda, al Foyer del Liceu de Barcelona i amb emissió per streaming, i presentada per Òscar Dalmau i Òscar Andreu. Van recordar el paper essencial que ha jugat la ràdio en grans moments històrics, com és també la pandèmia actual. En el seu discurs de benvinguda, Jordi Margarit, president de Ràdio Associació de Catalunya, va posar en valor la capacitat de la ràdio per adaptar-se tecnològicament durant la crisi sanitària. L'acte d'entrega de premis va estar presidit pel vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès i el president del Parlament, Roger Torrent. També va comptar amb l'assistència destacada de Carme Forcadell. Totes les autoritats van fer entrega d'algun dels guardons.

 

En acabar l'acte, el vicepresident de la Generalitat, el pinedenc Pere Aragonès, va felicitar a Ràdio Pineda i a les emissores de l'Alt Maresme pel guardó.

 

1
El vicepresident, Pere Aragonès, amb Marc Ferri (Ràdio Palafolls), Maria-Josep Hernàndez (Ràdio Pineda) i Albert Sabater (Ràdio Tordera)

1