Vés al contingut
1

Comença la vacunació de la grip a Pineda, amb una crida a la població de risc a vacunar-se

Aquest matí ha començat la vacunació de la grip a Pineda, que es fa als dos casals d'avis, i també a Santa Susanna, que es fa al centre cívic. Aquests espais s'han habilitat per no col·lapsar els ambulatoris i el personal d'infermeria es trasllada allà.

El nou espai està tenint bona acollida, segons han explicat a Ràdio Pineda les infermeres que han començat a fer la vacunació al Casal d'Avis Les Mèlies. La infermera Laura Cases ha dit que els usuaris agraeixen anar a un lloc espaiós, sense aglomeracions i sense cua, i que això els dona més tranquil·litat. Les portes i finestres estan obertes perquè hi hagi ventilació, i per això és important anar una mica abrigat.

Cal recordar que els infants dels grups de risc que s'han de vacunar de la grip, ho fan al consultori de Poblenou i no als casals d'avis.

També s'estan atenent algunes persones que no tenien hora i s'han vacunat, com un transportista que s'havia de desplaçar i ha preferit fer la vacuna abans de marxar. Tot i així, es demana agafar la cita prèvia, preferentment per internet.

 

Mar Masvidal, adjunta de direcció de l'Àrea Bàsica de Salut de Pineda, Poblenou i Santa Susanna ha dit que enguany, més que mai, es demana «als grups de risc que es vacunin: les persones de 60 anys en endavant, i també per persones adultes i infants amb malalties cròniques. Aquest any, per primera vegada, la hipertensió. I com tots els anys, també s'han de vacunar pacients de diabetis, cardiopaties, immuno_supressió, obesitat mòrbida i anèmies,... entre d'altres.

 

L'adjunta de direcció de l'Àrea Bàsica de Salut ha afegit que «quan es demana hora el sistema ja deriva a un punt i una hora per fer la vacunació i el millor sempre és tenir-ho programat».

Les persones que hagin pogut passar la COVID-19 i pertanyen a grups de risc, també està indicada la vacunació antigripal.

Podeu demanar hora per vacunar-vos al telèfon 93 326 89 01, al CAP o també a www.gencat.cat/ics

L'Ajuntament de Pineda ha cedit al Departament de Salut els dos casals d'avis, que són espais municipals, per la vacunació de la grip.

 

1
Les infermeres Laura Cases i Glòria Carrión aquest matí al Casal d'Avis Les Mèlies