Vés al contingut
1

L'Hospital Sant Jaume de Calella té ara 21 persones ingressades per Covid-19 i 13 més al sociosanitari

Tenint en compte l’últim recompte (22/10), a l’Hospital de Calella s’han registrat 9 ingressos, 2 altes i 3 defuncions, que corresponen a pacients de l’àmbit sociosanitari, on hi ha 13 pacients ingressats positius.

I a l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (22/10), s’han registrat 5 ingressos i 4 altes, un dels pacients continua hospitalitzat però amb PCR negativa.


Segons els informes de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 732 punts i l’RT és de l’1,73. Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és ara de 619 punts i l’RT és de l’1,79. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 1.002 punts i l’RT és de l'1,64.


El nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 22 persones.

 


 

Situació del brot detectat al sociosanitari de Calella

Amb relació al brot detectat a mitjans d’aquest mes d’octubre a l’hospital sociosanitari de Calella, s'han continuat fent proves entre els pacients que tornaven a presentar resultats no concloents a les PCR i poder detectar d'aquesta manera falsos negatius. Arran dels nous tests fets, s’han detectat 3 casos més.

 Així doncs, fins ara aquest brot ha afectat un total de 21 pacients, 18 dels quals estan hospitalitzats i s'han registrat 3 defuncions. Dels pacients ingressats, 13 es troben a la planta de mitjana estada, que ja es va sectoritzar, i 5 a la primera planta de medicina interna. Des de la Direcció s’està fent un seguiment acurat dels casos i vigilant de prop l’evolució dels pacients per tal de poder aplicar les mesures pertinents en cada moment. 

 Cal no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi reduint el contacte social i limitant-lo al grup bombolla, i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa, a més de continuar aplicant les mesures d'higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.