Vés al contingut
1

Preocupació a Pineda pels casos COVID-19 a dues residències de gent gran

Proves PCR a les residències de Pineda. Foto: Arxiu

 

Si a la primera onada del COVID no hi va haver cap cas a les quatre residències de Pineda, aquesta segona onada ha portat casos a dues, a la residència Els Arcs i la Residència Mini Park. En aquests moments no hi ha cap cas a Paradís del Mar i a l'Hotel Residència Pineda. La incidència de casos a les dues residències afectades és alta i afecta tant a residents com a personal. A la Residència Mini Park hi ha una majoria d'usuaris afectats, i a la residència Els arcs és una quarta part dels residents. Els primers casos es van detectar fa una setmana i s'està fent el seguiment diari amb l'ambulatori de Pineda i el servei d'hospitalització, que desplacen a les residències cada dia, amb visita matí i tarda.

 

Ràdio Pineda ha entrevistat Raquel Barnau, coordinadora Residència Minipark, i Enric Creus, gerent de la residència Els Arcs.

 

 

Residència Mini Park

Escolta AQUÍ Raquel Barnau (Residència Mini Park)

Raquel Barnau, coordinadora Residència Minipark, ha lamentat que en aquesta segona onada el virus hagi entrat a la residència. Des del primer moment i amb els primers resultats de fa una setmana, han seguit les indicacions de Salut i han separat espais per les persones afectades i les que no estan contagiades, perquè no entrin en contacte. L'equip de l'ambulatori de Pineda està allà tot el dia fent el seguiment, tant dels malalts com dels que han donat negatiu per si presenten símptomes

Raquel Barnau, de Mini Park, també ha dit que els afectats presenten símptomes molt diversos, alguns amb més afectació però d'altres que són asimptomàtics.Els residents estan tots aïllats a les habitacions, tant si estan afectats com no i estan repartits per plantes. Raquel Barnau, de Mini Park, ha dit que també han d'explicar molt bé a tots els residents quina és la situació.

Raquel Barnau ha agraït la comprensió per part de les famílies dels residents, i ha dit que hi ha molta consciència de la situació que s'està vivint a nivell global.

 

Residència Els Arcs

Escolta AQUÍ Enric Creus (Residència Els Arcs)

Per la seva part, Enric Creus, gerent de la residència Els Arcs, també ha lamentat que en aquesta segona onada hagi entrat el virus. Ha dit que el virus ha entrat de diferent maneres, i a les tres àrees que tenien sectoritzades, a través de treballadors, contagis de familiars i d'altres que no han pogut determinar, segons els casos. Enric Creus ha dit que no presenten casos greus a la Residència Els Arcs. Ara els que són positius han estat allotjats en una zona de la residència i la resta estan confinats a les habitacions.

 

Enric Creus ha parlat de la bona reacció dels residents: «Els avis són fantàtics, són d'una altra generació. Ens animen més ells a nosaltres que nosaltres a ells». Enric Creus ha agraït la bona col·laboració amb el CAP i ha destacat també la tasca del seu servei mèdic de la residència.

 

De fet, la col·laboració entre els serveis sanitaris i les residències és constant, i tant des de les residències com des dels serveis de Salut destaquen el treball conjunt que s'està fent des del primer moment.

 

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha expressat el seu suport a les residències, afectats i famílies. Ha dit que s'ha activat el protocol amb els equips mèdics i donant l'atenció que cal a cada centre. Xavier Amor també ha dit que els centres de gent gran s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament que donarà tot l'ajut que necessitin per superar la situació i tornar a la màxima normalitat.