Vés al contingut
1

La residència Mini Park de Pineda ha estat intervinguda per Salut degut a l'elevada incidència del COVID-19

El Govern ha acordat intervenir la residència Minipark de Pineda. La incidència del COVID-19 és molt elevada i a més, tenen personal que també ha estat contagiat. Salut Pública, Atenció Primària i el Servei d’Inspecció de Treball, Afers Socials i Famílies han fet aquesta recomanació per la situació epidemiològica i assistencial del centre. Ho ha confirmat també a Ràdio Pineda l'Àrea Bàsica de Salut, ja que ahir es va fer una reunió per concretar aquesta decisió i finalment ha estat així.

 

Com ja us avançàvem dimarts, la majoria dels residents estan afectats. Concretament, 30 dels 37 residents que hi ha són positius en covid-19. D’aquests, 9 es troben en règim d’hospitalització a domicili al mateix centre i supervisats diàriament per un metge internista i una infermera de l’Hospital de Calella. A més, hi ha 2 residents ingressats a l’hospital i 12 més que han estat traslladats a la residència Orpea de Girona. Fins al moment s’han produït 2 defuncions atribuïbles a la covid-19.

 

A partir d’ara l’entitat Acurat n'assumirà provisionalment la direcció i la gestió. Així mateix, des de Salut mantenen que es vetllarà perquè l’activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i s’adoptin les mesures d’intervenció establertes.

 

Els departaments de Salut i Treball, Afers Socials i Famílies han decidit intervenir el centre perquè els informes constaten que es troba en una situació excepcional d’impossibilitat per complir amb l’Ordre SND/265/2020, de 19 de març, de mesures relatives a les residències de persones grans i centres sociosanitaris davant la situació de crisi ocasionada per la covid-19.