Vés al contingut
1

Hospital de Calella: 19 ingressos per COVID en només el cap de setmana, 4 a la unitat de crítics

Foto: CSMS (Arxiu)

 

Increment destacat d'ingressos per COVID-19 aquest darrer cap de setmana a l'Hospital de Calella. En total, el 31 d'octubre i l'1 de novembre hi ha hagut 19 pacients ingressats per COVID-19. En total, ara a Calella hi ha 35 persones ingressades per COVID. Ho ha explicat a Ràdio Pineda el director d'atenció Hospitalària, el Dr. Albert de Luis. Ha dit també que a la unitat de crítics hi ha 4 persones amb oxígen a Calella i 4 a Blanes. La situació, per tant, és de clar increment de casos greus respecte setmanes anteriors. El Dr. Albert de Luis ha dit a Ràdio Pineda que s'esperaven un augment, però no tant fort com el que s'està produint aquests dies.

 

També hi ha professionals sanitaris afectats per la COVID, tant als ambulatoris de l'Alt Maresme com als hospitals. Només tenint en compte els centres de la Corporació de Salut, el nombre de professionals positius i en aïllament per la Covid-19 és de 26 persones i 6 estan confinades i en quarantena de 10 dies per ser contactes estrets.

 

El programa Salut i Més de Ràdio Pineda dedica el proper programa a una àmplia entrevista al dr. Albert de Luis, director d'atenció Hospitalària de Calella i Blanes. Demà dimecres a 2/4 de 2 del migdia.


 

Dades dels hospitals

Tenint en compte l’últim recompte (29/10), a l’Hospital de Calella s’han registrat 23 ingressos, 8 altes, de les quals 3 són trasllats a d’altres centres hospitalaris i 1 al sociosanitari de Calella, i 1 defunció.

A l’Hospital de Blanes, respecte a l’últim recompte (29/10), s’han registrat 12 ingressos i 7 altes. En aquest cas, 1 dels pacients continua hospitalitzat però amb PCR negativa i 2 han estat traslladats, un en un altre centre hospitalari i l’altre al sociosanitari de Calella.

I a l’Hospital Sociosanitari de Calella respecte a l’últim recompte (29/10) s’han registrat 2 ingressos. Tots dos corresponen a trasllats fets des de l’Hospital de Calella i de Blanes. També s’ha registrat 1 defunció..


 

Índex de rebrot Alt Maresme: 764 punts

Segons els informes de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), el risc de rebrot a l’Alt Maresme, en la darrera setmana, se situa en els 764 punts i l’RT és de l’1,20, és a dir, cada 100 persones contagien a 120.

Mentre que a la Selva Marítima el risc de rebrot és ara de 483 punts i l’RT és de l’1,04. Al global de la Regió Sanitària, el risc de rebrot arriba als 930 punts i l’RT és de l'1,12.

Cal no abaixar la guàrdia i minimitzar el risc de contagi reduint el contacte social i limitant-lo al grup bombolla, i fer l’activitat mínima indispensable fora de casa, a més de continuar aplicant les mesures d'higiene bàsiques: mascareta, rentat de mans freqüent i distància.