Vés al contingut
1

Comença la campanya d’esporga de l’arbrat dels carrers de Pineda


 

  • Es realitzaran actuacions principalment en moreres i altres arbres per allunyar les seves branques d’edificis i altres elements.

  • També hi haurà esporgues selectives a alguns arbres de plaça de les Mèlies que ho requereixen.

     

Aquesta setmana s’ha iniciat la campanya anual d’esporga de l’arbrat municipal de Pineda. Les actuacions començaran per les moreres del passeig Marítim i continuaran per les places i carrers de Poblenou i Pineda. Només s’esporgaran aquells arbres que ho requereixen. Des dels serveis municipals de jardineria s’actuarà sobretot en les moreres -per evitar que durant la primavera treguin fruit i embrutin l’espai- i en altres arbres per allunyar les seves branques d’edificis, cablejat elèctric, enllumenat, etc.

Des de serveis municipals es vol recordar que perquè els arbres de les vies públiques ofereixin tots els seus beneficis, cal que estiguin poc esporgats i mantinguin la seva capçada i les seves fulles el màxim temps possible. Les fulles actuen de filtres de l’aire i redueixen gasos contaminants com el diòxid de nitrat, per aquest motiu s’ha de reduir l’esporga al mínim necessari.

 

Esporgues de seguretat a plaça de les Mèlies

Després d’un informe municipal exhaustiu es va concloure que algunes mèlies de la plaça de les Mèlies requerien esporgues de seguretat a causa de podridures i mals ancoratges d’algunes branques principals.

 

1