Vés al contingut
1

El 39% dels nous usuaris de Creu Roja són a causa dels ERTOS i les pèrdues de feina

Foto: Creu Roja de l'Alt Maresme

 

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

 

 

La Creu Roja a Catalunya posa en alerta aquests dies a tots els seus membres i recursos per afrontar la segona onada d'emergència sanitària. A Ràdio Pineda hem entrevistat a la coordinadora tècnica de Creu Roja a l'Alt Maresme Núria Llagostera i ha explicat que la Covid-19 ha impactat de nou a les persones i famílies més vulnerables, especialment a les persones que estan en situació d'ERTO o s'han quedat sense feina. Aquesta última setmana s'han incrementat el número de trucades d'usuaris que demanen ajuda a Creu Roja.

 

 

1

 

 

Les demandes d'ajuda dels usuaris que truquen a Creu Roja de l'Alt Maresme són pel cobriment de les necessitats més bàsiques com alimentació, higiene personal i de la llar, despeses escolars o pagament de subministres. Núria Llagostera ha dit que han augmentat de forma considerable les demandes d'ajuda en farmàcia i medicació. Aquestes últimes es fan amb la col·laboració dels ambulatoris de Pineda i Poblenou.

 

 

2

 

 

 

Creu Roja de l'Alt Maresme atén a 620 famílies de Pineda en ajudes d'alimentació gestionats a través del Rebost Solidari. Una altre línia d'ajuda són les targetes precarregades on atenen a 235 usuaris. Núria Llagostera ha explicat que, segons l'estudi que ha fet Creu Roja de l'Alt Maresme sobre l'impacte de la COVID-19 a les famílies, un 39% dels nous usuaris de Creu Roja són deguts als ERTOS i a la pèrdua de feina arran de la pandèmia.

 

 

Núria Llagostera ha fet un agraïment a la feina que fan els voluntaris i les voluntàries perquè sense ells no es podria arribar a tantes persones. De fet, des de que va començar la pandèmia s'han incorporat 63 nous voluntaris a Creu Roja de l'Alt Maresme. També ha volgut fer un missatge d'ànim a tota la població per superar aquesta segona onada.