Vés al contingut
1

El PSC Maresme demana que la Generalitat reactivi la Llei de Barris

 

Foto: PSC Maresme
 

 

Escolta aquí l'entrevista a Xavier Amor


 

Els socialistes volen recuperar la Llei de Barris, que va impulsar el govern encapçalat pels presidents Maragall i Montilla, i ho volen fer invertint 250 milions d’euros anuals segons han dit en un manifest. També han fet públic que formarà part del seu programa electoral per les Eleccions al Parlament del 14 de febrer.

El Primer Secretari del PSC de Pineda, i també alcalde pinedenc, Xavier Amor, ha dit que «la llei permet millorar els barris més desfavorits i va suposar un impuls important per molts barris de Catalunya». El PSC demana també que «el Barri del Carme de Pineda pugui rebre els ajuts de la Llei de Barris». En la darrera convocatòria de la Generalitat el Barri del Carme no va aconseguir finançament, i ara el PSC torna a demanar que es reactivin els ajuts.

Xavier Amor ha dit que «alguns projectes ja els ha fet l'Ajuntament com ara la zona esportiva del Carrer Sant Jordi», però hi havia més projectes «que haurien estat importants». Ha destacat la remodelació urbana que es va proposar des de Can Bel fins a la Plaça d'Orient, o bé la creació d'un Centre Cívic i l'arranjament d'habitatges. En total el projecte assolia un pressupost estimat de 7 milions d'euros.


 

El PSC critica que el Govern de la Generalitat, de Junts i ERC «dóna l'esquerra als ciutadans d'aquests barris» i demana que es puguin reactivar per «cohesionar les ciutats i els pobles».