Vés al contingut
1

Teresa Badia, farmacèutica: 'Es treballa en el protocol perquè poguem fer test COVID a les farmàcies'

La Farmàcia Badia de Pineda. Foto d'arxiu.

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Teresa Badia

 

El Departament de Salut prepara un protocol perquè la xarxa de farmàcies catalana pulgui fer els tests d'antígens de diagnòstic de coronavirus. Treballen en un document marc per determinar totes les condicions perquè es puguin fer; unes condicions que han d'assegurar que els tests d'antígens "es faran amb totes la garanties de seguretat, de traçabilitat i d'interpretació". 

Ho ha explicat a Ràdio Pineda la delegada del Col.legi de Farmacèutics a Pineda, Teresa Badia, de la Farmàcia Badia, que ha avançat que la intenció seria fer un cribatge massiu a la població.  Teresa Badia ha explicat que les farmàcies de Pineda estan rebent moltes consultes perquè la gent voldria poder fer-se la prova a les farmàcies, de forma més accessible. 


Ara per ara, s'està treballant des del Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics, i encara no hi ha res definitiu. Cal acabar de tancar un circuit que garanteixi la seguretat de les proves i que permeti registrar el resultat a la història del pacient, i en el cas de positivitat es pugui derivar als CAP. La farmacèutica Teresa Badia ha parlat de la importància de garantir el protocol de seguretat, tant per les persones que es faran les proves com les persones que no s'hagin de fer les proves.

Des de Salut també han explicat que cal l'autorització de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Agemed) perquè es tracta d'un test que no està considerat d'autodiagnòstic. Des de l'inici de la pandèmia els farmacèutics i farmacèutiques estan treballant a primera línia al servei de la ciutadania i coordinats amb Salut.