Vés al contingut
1

Jubilats que retiren en efectiu la pensió: atenció amb els lladres

El dia de cobrament de les pensions i els dies posteriors la Policia Local de Pineda i Mossos reforça la vigilància a l'entorn de les entitats bancàries. Tot i així, es demana estar molt atents i, sobretot, que la gent gran, si vol retirar diners del caixer, vagi acompanyada. Són dies en què hi ha lladres que coneixen perfectament el costum d'algunes persones grans de retirar en efectiu els diners de la pensió. Tant la Policia Local de Pineda com Mossos alerten a la ciutadania d'aquesta situació i demanen estar atents. Es dona la circumstància que demà, 25 de novembre, és el dia que els pensionistes cobren la paga doble, tot i que alguns avui ja l'han cobrat.

 

L'inspector en cap de la Policia Local de Pineda ha dit a Ràdio Pineda que "de vegades una persona es mostra amable (amb l'excusa de dur-los les bosses de la compra, ajudar-los a traspassar el carrer, acompanyar-los a casa...) i després aprofiten qualsevol descuit per prendre'ls el moneder o el sobre amb diners". També hi ha es donen casos de robatoris amb violència.

 

Les recomanacions són les següents:

1.-Si no cal, intentar no fer fer reintegraments el dia 25 i immediatament posteriors.

2.-Evitar retirar grans quantitats, només el més necessari

3.-Desconfiar: persones que ens distreuen "li ha caigut un bitllet", "s'ha tacat aquí", etc, o volen "ajudar amb les bosses" o "acompanyar".

4.-Davant qualsevol situació sospitosa, buscar ajuda en altres persones i, si es pot, avisar la policia.