Vés al contingut
2

La pandèmia fa suspendre el Carnaval de l'Alt Maresme 2021

 


La Comissió del Carnaval de l'Alt Maresme, conjuntament amb els Ajuntaments de Pineda i Calella, han decidit suspendre la Rua de Carnaval de l'Alt Maresme de l'any que ve a causa de la pandèmia. El motiu és que l'organització no vol posar en risc la salut de les persones i evitar, així, el risc de contagi i propagació de la COVID-19.

 

La rua de Carnaval de l'Alt Maresme se celebra des de l'any 2000 i s'ha anat consolidant, any rera any, fins a aconseguir un alt nivell tant de particiació com de disfresses. És per aquest motiu que s'ha convertit en una de les rues més importants de Catalunya. Els participants, vinguts d'arreu del territori, sempre han valorat positivament el recorregut i la fluidesa de la rua i també els premis. La Rua reparteix 15.000 euros en premis per les comparses

 

En cada edició de la rua, La comissió del Carnaval de l'Alt Maresme sempre ha destacat l'important moviment econòmic que genera el Carnaval de l'Alt Maresme, tant pel sector hoteler, com als bars i restaurants de Pineda i Calella.

 

 

Última edició de la rua abans de la pandèmia

 

Aquest any 2020, just abans de l'arribada de la pandèmia, sí que es va poder celebrar la Rua amb la participació de gairabé 2000 persones. En total hi van participar 41 grups i comparses d'arreu de Catalunya.

Els guanyadors van ser la comparsa 'Canya i Conya' de Tossa de Mar i 'Los Makus' de Vilassar en la categoria per a grups. Canya i Conya també va guanyar el premi a millor carrossa.


El carnaval de l'Alt Maresme també ha tingut sempre presència i participació pinedenca. Aquest any, la Comparsa La Tribala de Pineda van quedar 4t classificats en carrosa i 4t classificats en comparsa. Els Xulus de Pineda van quedar en 17ena posició en la categoria de comparses. La rua de Carnaval de l'Alt Maresme també aplega molta assistència de públic. Recordem que la Rua ha comença des de Poblenou i acaba a la Fàbrica Llobet i Guri de Calella on es fa el ball de disfresses i l'entrega dels premis.

 

L'any que ve, encara en plena pandèmia, la situació no permetrà celebrar actes multitudinàris i per tant, l'organització decideix suspendre la Rua de Carnaval de l'Alt Maresme per tal de no vol posar en risc la salut de les persones i evitar, així, el risc de contagi i propagació de la COVID-19.


 


 

1