Vés al contingut
1

Més de 150 pacients de Pineda ja s’han beneficiat del Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH)

El servei a domicili del PADAH. Foto: CSMS

 

Més de 500 pacients ja s’han beneficiat del Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH) de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. El programa es fa amb la col·laboració dels ajuntaments de Pineda, Calella, Malgrat de Mar, Tordera i Sant Pol de Mar.

 

El projecte, e funcionament des del 2016, té per objectiu donar resposta a aquelles persones que per un motiu de salut han estat ingressades i han patit una davallada funcional que els impedeix, un cop han rebut l’alta hospitalària, desenvolupar les tasques domèstiques amb normalitat (higiene personal, fer la compra, cuinar o portar el control de la medicació). Gràcies als cuidadors professionals familiars, els pacients poden disposar d’un suport al seu domicili fins que es recuperin i puguin tornar a tenir plena autonomia. Cal destacar la immediatesa en l’inici del servei una vegada el pacient ha rebut l’alta hospitalària, així com el suport a les seves famílies.

Per municipis, s’han beneficiat d'aquest programa programa 157 pacients de Pineda de Mar, 208 de Calella, 103 de Malgrat de Mar i 55 de Tordera. A Sant Pol, l’últim municipi en incorporar-se al projecte, ja s’ha donat servei a dos pacients. Tot i la situació excepcional que es viu des del passat mes de març a conseqüència de la Covid-19, es continua oferint aquest servei de manera habitual.

El perfil dels pacients que acostumen a sol·licitar aquest servei és el de persones grans, que viuen soles o amb la parella d’edat similar, que el seu cuidador principal és la parella o els fills i que tenen una dependència sobrevinguda després d’un procés agut de salut.

 

El Programa d’Atenció a Domicili a l’Alta Hospitalària es coordina des de la Unitat de Treball Social de la Corporació amb la col·laboració dels ajuntaments dels diferents municipis que s’han adherit al programa. També col·labora l’Institut Català de la Salut per aquelles poblacions on els serveis sanitaris no són gestionats per la Corporació, com és el cas de Pineda de Mar, Tordera o Sant Pol.