Vés al contingut
1

Mònica Palacín repetirà com a candidata d'ERC Maresme a les llistes al Parlament

 

Escolta aquí l'entrevista a Mònica Palacín

 

Foto: ERC Maresme

 

La Federació Comarcal d'ERC Maresme ha celebrat el Congrés Extraordinari per escollir les persones que conformaran la llista d'Esquerra Republicana per la comarca a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F.
El congrés ha estat telemàtic i ha renovat la confiança a l'actual diputada al Parlament, Mònica Palacín. S'ha imposat per una àmplia majoria a les altres dues candidates que optaven a aquest lloc; l'alcaldessa de Tiana, Marta Martorell, i la regidora d'Arenys de Munt, Tònia Vila.

En el segon torn de votació
s'han escollit les persones que acompanyaran Mònica Palacín a la llista del Maresme. Són:


Marta del Castillo (Arenys de Mar)
Anna Salicrú (Mataró)
Marc Bosch (Dosrius)
Andreu Bosch (Teià)
Tònia Vila (Arenys de Munt)
Marta Martorell (Tiana)

Al congrés hi han participat 204 persones. Altres també optaven a formar part de les llistes com ara les pinedenques Carmen Vila i Eulàlia Moral que finalment no han estat escollides per formar part de les llistes.

Mònica Palacín ha dit que «volen guanyar-se la confiança dels maresmencs i maresmenques en uns moments complicats, amb decisions difícils, però fetes amb responsabilitat». Ha afegit que «volen fer bons resultats als 30 pobles i ciutats del Maresme, una comarca on ja tenen 17 alcaldies i una forta presència a tot el territori».


 

Ha dit que la comarca del Maresme «és molt diversa però ERC està atent i és sensible a totes les necessitats de cada poble i ciutat». Ha afegit que ajudar a contenir la pandèmia, la mobilitat i el servei de Rodalies, o donar respostes a fenonems com ara el temporal Glòria són eixos bàsics del partit.
El Congrés ha comptat amb la participació del vicepresident de Catalunya amb funcions de president, el pinedenc Pere Aragonès. Aragonès ha reivindicat «la feina d'Esquerra Republicana al servei del país durant els vuitanta-nou anys d'existència de la formació un partit que no ha canviat mai de nom", segons ha dit.

Ha dit que continua vigent «el projecte que se situa clarament a l'esquerra i en el progressisme» i ha demanat «guanyar les eleccions al Parlament de Catalunya".


 

Mònica Palacín ha dit que «va ser un honor comptar amb Pere Aragonès». També ha dit que ERC és un partit que «no té casos de corrupció i que sempre ha lluitat per les llibertats».


 

El proper dia 12 de desembre es farà el Consell Nacional amb la proposta final de llista electoral del partit, ambn criteris d'igualtat amb llistes 'cremallera' i tenint en compte aspectes com el pes territorial entre altres.