Vés al contingut
1

L'associació Gatpí de Pineda controla i vetlla per les colònies de gats

 

Escolta aquí l'entrevista


 

Les colònies de gats urbans o gats de carrer són grups controlats de gats que es troben arreu del municipi. Aquests gats estan sotmesos a control veterinari, esterilitzats i alimentats amb pinso, mitjançant la col•laboració de l'Ajuntament amb l'Associació Protectora d'Animals GATPI.

La finalitat d'establir les colònies de gats és aconseguir la convivència entre aquests animals i la ciutadania, evitar la superpoblació, tenir cura d'ells i la seva integració amb l'entorn. Els gats estan protegits per la llei i també són beneficiosos pels humans. La presidenta de Gatpí, Anna Pujol, ha dit que «la finalitat de la llei és preservar els animals i indica clarament que cal controlar els animals i les seves colònies».

La vice-presidenta de Gatpí, Marisol Escudero ha dit que «la majoria son animals abandonats o en estat salvatge i demanen no alimentar-los fora de la seva zona controlada, perquè ja reben una atenció continuada per part dels voluntaris i voluntàries de GATPI».

Actualment hi ha 23 menjadores per a gats a diverses zones de Pineda i hi ha unes 95 colònies de gats controlades, que són de dos animals o més.


Cal remarcar que si teniu un gat domèstic, ha d'estar correctament identificat amb xip i censat a l'Ajuntament, i no es pot abandonar mai en una colònia del carrer.

Mapa de les colònies de gats

 

 

1
Menjadora de gats.


 

L'Associació GATPI

Si voleu col·laborar amb GATPI com a voluntari o voluntària, adoptar un gat o fer de cuidador/a temporalment, poseu-vos en contacte amb l'associació, trucant al telèfon 606520621, per correu electrònic a associaciogatpi@gmail.com o a través de la seva pàgina a Facebook.

Anna Pujol ha dit que «volen tenir una massa de voluntaris i col.laboradors per ajudar en aquesta tasca, i demanen comptar amb persones sensibles amb aquesta temàtica».

L'associació no té afany de lucre i fa el control de colònies de gats i altres tasques. També fan captura d'animals per esterilitzar i fer un posterior alliberament.

Qualsevol ciutadà que vulgui tractar aquest tema, s'ha d'adreçar a Gatpí, que és l'únic interlocutor sobre aquesta temàtica a Pineda. Finalment Gatpí ha fet una agraïment a l'Ajuntament de Pineda pel suport així com a les diferents veterinàries que hi col.laboren i a l'equip de persones voluntàries de l'associació Gatpí.

 

1
Foto de Gatpi