Vés al contingut
1

COVID-19 a Pineda: 102 nous casos els últims set dies i velocitat d'expansió 1,14 rhO

Espai habilitat per Salut (ABS Pineda) a l'Hotel Promenade per fer proves COVID-19. Foto: Ràdio Pineda

 

Les dades continuen mostrant que la Covid-19 està en expansió a Catalunya i Salut avisa que venen "dies complicats". En les últimes hores, amb dades d'aquest dimarts, al conjunt de Catalunya s’han detectat 7.047 nous casos i s’han produït 86 morts més.


 

Dades a Pineda i l'Alt Maresme 

La situació a l'Alt Maresme és similar a la d'arreu de Catalunya. Els últims 7 dies a Pineda s'han detectat 102 nous casos i els últims 14 dies, 174 casos a Pineda. Concretament a Pineda, amb d'ades d'aquest dimarts (12/1) la velocitat de reproducció del virus és de l'1,14, que vol dir que cada 100 persones amb la COVID contagien 114 persones més.

 

El risc de creixement potencial (EPG) a Pineda, també anomenat risc de rebrot, és de 758 punts (Molt alt). A tot l'Alt Maresme l'índex és Molt alt. Concretament, a Calella 898 punts, Santa Susanna 792 punts, Malgrat 920 punts, Tordera 625 punts i Palafolls 649 punts.

 

Al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot (EPG), ha pujat i s’ha situat en 609 punts, 67 més que ahir.

 

Actualització dades Pineda de Mar: 

https://www.ccma.cat/324/coronavirus/pineda-de-mar/municipi/09082116300/

 

L'hospital de Calella redueix l'activitat quirúrgica per alliberar llits i destinar-los a pacients Covid-19

S’han implantat altres mesures per poder atendre l’augment progressiu d’ingressos de pacients amb coronavirus. El principal objectiu és alliberar llits d’hospitalització per poder atendre els pacients afectats per la Covid-19 que ho requereixin.

Per això, a l’Hospital de Calella s’ha optat per reduir l’activitat quirúrgica no urgent que requereix ingrés, i es dona prioritat als processos oncològics i en general a tota l’activitat no demorable urgent. També es manté oberta la unitat de cirurgia sense ingrés. En el cas de Blanes, de moment, es manté tota l’activitat quirúrgica programada. Aquí s’hi porta a terme l’activitat quirúrgica d’Oftalmologia i Traumatologia.

Aquestes mesures poden anar variant i adaptant-se a l’evolució de les dades segons la situació de cada centre.