Vés al contingut
1

Mònica Palacín (ERC-JxP): «El canvi de data de les Eleccions al Parlament tracta de garantir el dret a vot a tothom»

Foto d'arxiu.

 

Escolta aquí l'entrevista


 

La regidora portaveu d'ERC-JxP i diputada al Parlament, Mònica Palacín, ha dit que el criteri del canvi de data de les Eleccions "és estrictament sanitari i es tracta de garantir que tothom pugui tenir el dret a vot ja que el dret de sufragi és universal". En una entrevista al matí a Ràdio Pineda ha dit que «la mesura té el consens de tots els partits excepte el PSC» i ha afegit que fins i tot «el Ministre Illa va avalar que s'ajornessin les eleccions a Galícia i País Basc». Ha dit que «ara valora més les xifres de les enquestes que les de la pandèmia». Ha dit que «es considera que el març queda molt a prop del pic de la pandèmia i per això és més prudent ajornar-les unes setmanes més».

Mònica Palacín ha dit que «l'acord és de tots els partits excepte el PSC i això no és prudent». També ha dit que tots els científics avalen el canvi de data.

Davant la pregunta de si pot quedar sense efecte aquesta decisió, Mònica Palacín ha dit que "estarien parlant com alguns organismes judicialitzen la política, i això seria un nou atac a la democràcia". Ha dit que els consensos s'han de respectar.