Vés al contingut
1

400 alumnes es podran beneficiar del nou programa de reforç escolar a les escoles i instituts de Pineda

 


 

  • Es tracta d’un programa dirigit a l’alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n de l’ESO.

  • Els centres proposaran directament a les famílies, dels joves que ho necessitin, aquesta hora setmanal de reforç.


 

L’Ajuntament de Pineda ha engegat un nou programa de reforç escolar per a les escoles i instituts del municipi, adreçat a l’alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n de l’ESO. El programa inclou una hora a la setmana de reforç de les principals matèries curriculars, adaptat a les necessitats de cada centre. Es realitza fora de l’horari lectiu i en grups d’entre 5 i 10 alumnes de la mateixa classe per mantenir els grups bombolla habituals. La previsió és que se’n puguin beneficiar 400 alumnes de primària i secundària repartits en 40 grups. Seguint criteris pedagògics, cada centre fa la selecció dels alumnes que podran gaudir d’aquesta hora setmanal de reforç sense cap mena de cost per les famílies.


 

El programa forma part del projecte PROA+ finançat pel Ministeri d’Educació i vehiculat a través de la Generalitat. El Departament d’Educació ha concedit part d’aquests recursos als municipis que, entre altres circumstàncies, compten amb un Pla Educatiu d’Entorn, com és el cas de Pineda. En total s’hi destinaran 24.960 € pel període de gener a juny de 2021.


 

Pel programa s’han contractat a dues empreses que ofereixen serveis d’educadors per impartir aquesta hora de repàs setmanal i la coordinació pedagògica amb cada centre, apostant per empreses locals de l’àmbit educatiu, o bé per empreses compromeses amb la contractació de professionals del nostre municipi.