Vés al contingut
1

L'Ajuntament de Pineda prorroga el pressupost 2020 per aquest 2021 a l'espera dels comptes definitius

 

AQUÍ pots veure el ple per YouTube

AQUÍ pots tornar a escoltar el ple

 

El ple de l'Ajuntament va donar compte de l'aprovació de la pròrroga pressupostària per l'exercici 2021 de l'Ajuntament de Pineda, a l'espera del Pressupost definitiu per aquest anys. Ho va explicar en el ple el regidor d'Hisenda, Javier Aguirre, que va aclarir que amb la pròrroga es garanteix el funcionament habitual del consistori,el pagament als proveïdors, les nòmines i la despesa corrent, traspassant el saldo de l'any anterior de forma provisional. El regidor Javier Aguirre va dir que estan pendents de tenir més informació de quina serà la previsió d'ingressos el 2021 i quines despeses es podran fer. Va avançar que serà un pressupost auster i prioritzant el més essencial, un pressupost «atípic i diferent als altres».


Des d'ERC-JxP, el regidor Francesc Gil va demanar poder estudiar el pressupost abans de portar-lo a ple, i saber com està la situació. Va dir que s'entén que el moment és difícil i caldrà afrontar-lo bé. El regidor de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va demanar en el ple que el Pressupost 2021 es pugui treballar i que també els puguin facilitar la informació per treballar-lo. regidora d'En Marxa JuntsxCat, Noemí Llorens, va dir que entenen que els pressupostos d'aquest any seran atípics, i per això s'estan demorant. Va demanar la informació quan abans millor


 

El ple tracta la sentència ferma sobre Can Xaubet, que passarà a ser propietat de l'Ajuntament de Pineda.

Inicialment can Xaubet va estar en mans d'una empresa, amb que es va acordar la construcció i explotació de la instal.lació esportiva amb una concessió de 50 anys (2007-2057). A causa del mal funcionament de l'empresa, l'Ajuntament va anul·lar el contracte i s'ha hagut de valorar el valor de la compra de l'immoble per part de l'Ajuntament. Els fets van acabar a judici, ja que l'Ajuntament i l'empresa no es van posar d'acord en el valor de la compra de la instal.lació esportiva. L'empresa va valorar la compra en 3,5M€ i l'Ajuntament va argumentar que el cost era de 2,1M€. Ara la Justícia ha donat la raó a l'Ajuntament de Pineda que podrà comprar el complex a través de crèdit i Can Xaubet passarà a ser de titularitat municipal. Així l'Ajuntament recuperarà tots els drets sobre la instal.lació. Ho van explicar en el ple els regidors de l'equip de govern Javier Aguirre i Jordi Masnou. El punt es va aprovar amb els vots del PSC, Pineda en Comú i En Marxa-JxCat i l'abstenció d'ERC-JxP. El regidor d'ERC-JxP Francesc Gil ha dit que «els preocupa el pagament de l'immoble» i el seu grup es va abstenir en la votació. Pineda en Comú va votar a favor i va dir que «la problemàtica legal arrenca fa molt de temps però ara la instal.lació acabarà en mans municipals». En Marxa-Junts per Catalunya va votar a favor i la regidora Noemí Llorens va dir que «s'han defensat els interessos de l'Ajuntament per damunt de tot, i que la gestió torni a mans de l'Ajuntament és una bona notícia».

 

El ple va aprovar per unanimitat la delimitació de franges perimetrals davant del risc d'incendi forestal al municipi de Pineda de Mar. Es tracta concretament de les franges perimetrals per la protecció d'incendis forestals a la zona de Can Carreres.


 

El ple va aprovar la primera pròrroga del Pla Local de Joventut 2017-2020 per a l’any 2021. Aquest any per efectes de la pandèmia s'atura el pla local i s'anirà fent un pla de treball per elaborar-lo, segons va explicar el regidor de joventut Jorge Torres. ERC-JxP es van abstenir perquè volen introduir-hi millores que aconsegueixin que «tot el jovent de Pineda se'l senti seu». Pineda En Comú també es va abstenir, demanant que aquest pla sigui més participatiu. En Marxa va votar a favor, però també va animar a què sigui més participatiu, alhora que va reclamar un pla per a la gent gran.

 

El ple també va aprovar per unanimitat un punt en matèria d'urbanisme.

 

El ple va debatre una moció presentada pel grup municipal ERC-JxP , relativa a la protecció dels camins i corriols històrics dins del Parc del Montnegre i el Corredor.

La moció la va presentar la regidora Marta Garcia. Demana elaborar l’inventari de camins del terme municipal de Pineda de Mar, incloent-hi els de titularitat pública que no són de trànsit rodat. També demana «requerir a la Diputació de Barcelona perquè doni compliment als objectius del Pla Especial del Parc Montnegre-Corredor, per deixar-los tal i com eren». Alhora, demana «establir mesures i protocols d’actuació per impedir que actuacions similars es tornin a repetir» i «evitar la circulació de trànsit rodat fora dels camins autoritzats».

La moció no va tirar endavant. El regidor de Medi Ambient, Santiago Macip (PSC) va explicar en el ple que no la podien aprovar per diverses contradiccions, tot i que de fons estan d'acord amb la necessitat d'arranjar i protegir els camins, entre d'altres accions. El regidor portaveu de Pineda En Comú, Marcos Ortega, va donar suport a la moció i va demanar que es puguin revisar els punts. Noemí Llorens, d'En Marxa, van votar a favor i va destacar que estaria bé tenir l'inventari de camins del Montnegre i tenir-lo al dia.

 

ERC-JxP va presentar per urgència una moció de suport al conseller Bernat Soler, però no es va poder debatre, ja que el PSC va rebutjar la urgència de portar-ho a ple.

En el ple, ERC-JxP també va preguntar per l'augment del cost del projecte per fer un Skate-Parc a la Riera de Pineda, a tocar del carrer Barcelona. El govern va explicar que donarà tota la informació sobre el procés de contractació per fer les obres.

 

Torn Obert de Paraules

Esquerra Republicana-Junts per Pineda va preguntar per la Taula de Reconstrucció i va demanar que sigui més activa i més participativa per definir les mesures a aplicar durant la pandèmia.

També van demanar informació sobre la compra de l'Aqüeducte Romà de Pineda i van demanar que es pugui treballar una oferta patrimonial de tota la zona «que és única a Catalunya» i que l'Ajuntament tingui una partida econòmica per destinar-hi diners.

També van advertir sobre accions de vandalisme a Pineda i van proposar que l'Ajuntament pugui cobrir places vacants i disposar de places per interins tal i com permet la llei.

En el ple també van posar damunt la taula els problemes que tenen uns veïns de la població per fer ús dels seus guals i el perill que suposa. Finalment van demanar que l'Ajuntament de Pineda pugui aplicar la nova normativa en matèria dels patinets elèctrics.


 

Pineda en Comú va fer un prec per demanar acabar amb la sensació d'inseguretat a Pineda i va demanar que la Policia Local pugui fer públiques les seves accions regularment. També va preguntar pels educadors de carrer i la valoració que en fa l'Ajuntament. Finalment va demanar més recursos i suport al Pla d'Habitatge de Pineda i va advertir sobre unes cremes de rostolls prop del Passeig Costa Brava que va generar queixes de veïns.


 

En Marxa-JxCat va demanar mesures al passeig després de la darrera garbinada que ha malmès part dels pals que delimiten el passeig de la sorra. També va demanar la instal.lació urgent de les càmeres de seguretat a Pineda i va suggerir que els partits polítics rebin menys aportacions econòmiques davant el principi d'austeritat que haurà d'aplicar l'Ajuntament al proper pressupost.