Vés al contingut
1

El servei de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Pineda planta més de 35 tamarius a la Platja de Pineda

 


 

El tamariu és una espècie d'arbre que viu bé i suporta la salinitat del sol, i aguanta bé el fred intens. És una planta adequada per estar al costat del mar, és ornamental i és autòcton de tota la regió mediterrània i arriba fins el Sàhara. Sovint és plantat com a ornamental a les ribes mediterrànies. Es considera que fixa bé la terra i les dunes i floreix a la primavera. La platja de Pineda ja té altres tamarius plantats des de fa força anys. La previsió, segons Parcs i Jardins és plantar noves espècies d'arbres al passeig i altres punts del municipi.


 

En el darrer ple municipal, la regidora d'En Marxa-Junts per Catalunya, Noemí Llorens, va preguntar per la plantació dels arbres però també per l'estat en que ha quedat el passeig després del darrer temporal de llevant. Una bona part de la barana de fusta s'ha trencat i caldrà arranjar-la. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha explicat que «els arbres també han de servir per ajudar a mantenir el sauló del passeig de Mar de Pineda, però caldrà fer actuacions contínuament perquè cada temporal arribar al passeig».

 

L'Ajuntament de Pineda demana al Govern central més elements de protecció

Xavier Amor també ha dit que «han demanat al Ministeri de Medi Ambient alguns elements més de protecció». També ha dit que «fa temps que es reclama fer un debat ampli sobre la façana marítima i repensar a fons com ha de ser». També ha dit que «caldran solucions estructurals tenint en compte la pujada del nivell del mar o la disminució de la baixada dels sediments de La Tordera i les rieres del Maresme».