Vés al contingut
1

Com seran les eleccions del 14-F a Pineda de Mar?

 

El 14 de febrer hi ha Eleccions al Parlament de Catalunya i prop de 20.000 pinedencs i pinedenques tenen dret a vot, concretament 19.987 persones un cop resoltes les al·legacions. Els comicis es viuran en el context epidemiològic provocat per la Covid-19. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Pineda de Mar ja té a punt el dispositiu per garantir la seguretat dels votants i el personal de les meses electorals segons marca el protocol dictat pel PROCICAT per aquesta ocasió.


 

Procés de votació

Els col·legis electorals estaran oberts de les 9 del matí a les 8 del vespre. Per votar serà necessari identificar-se amb el DNI, passaport o carnet de conduir. També es recomana portar el vot preparat des de casa. A causa de la situació sanitària es recomana acudir als punts de votació a la franja horària segons el col·lectiu al qual es pertanyi:

-de 9 a 12 h col·lectius considerats de risc (majors de 65 anys, persones amb diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o malaltia crònica, i dones embarassades),

-de 12 a 19 h la resta de la població

-de 19 a 20 h les persones en quarantena.


 

Mesures de seguretat

Les mesures que hauran de seguir els ciutadans en el moment de la votació seran les de protecció habitual: mantenir la distància de seguretat, portar sempre la mascareta, higiene de mans i evitar la interacció social. A més a més a cada centre s’ha planificat com es faran les cues, els punts d’accés i sortida i els circuits interns. També es comptarà amb personal de suport que guiarà a la ciutadania que acudeixi a votar.

Els col·legis electorals s’hauran desinfectat el dia previ a les eleccions. S’aprofitarà que dilluns dia 15 de febrer és un dia de lliure disposició dels centres educatius per fer la neteja i desinfecció posterior de manera que no afecti a l’activitat lectiva.

 

 

Mateixos punts de votació

En el cas de Pineda de Mar, els col·legis electorals seran els mateixos que en eleccions anteriors, ja que tots els espais compleixen amb la capacitat i les condicions que determinen les indicacions de seguretat. Únicament hi haurà un canvi que afectarà el col·legi electoral situat a l’Institut Euclides que, a diferencia d’altres anys, a banda del gimnàs del centre també s’utilitzarà la zona de recepció.

A la web https://eleccions.pinedademar.cat es pot consultar el col·legi electoral i mesa assignat a cada persona.

 

Seguiment de la jornada electoral a Ràdio Pineda

1
 

 

Ràdio Pineda farà el seguiment de la jornada Electoral en els seus informatius horaris de les 9 del matí a les 8 del vespre. A les 21 h començarà el programa especial Nit d’Eleccions amb Pep Basart i Maria Josep Hernández que aniran explicant els resultats electorals a mesura que avanci l'escrutini. També a través de la pàgina web www.radiopineda.cat i Facebook de Ràdio Pineda.

Des dels canals d’informació de l’Ajuntament de Pineda, www.pinedademar.cat, Facebook i Twitter, es podran seguir puntualment les dades de participació i dels resultats dels comicis a Pineda.

Durant tot el diumenge 14, l’Oficina d’Atenció Ciutadana a l’Ajuntament restarà oberta des de les 8 del matí per aclarir dubtes que pugui tenir la ciutadania respecte als punts de votació. S’atendrà presencialment i també per telèfon en el 93.767.15.60.

 

1