Vés al contingut
1

Pere Aragonès (ERC): «Independència i justícia social han d'anar de la mà, amb un govern fort per l'amnistia i l'autodeterminació""

 

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit a Ràdio Pineda que diumenge triarem a Catalunya "un govern al costat de la gent per un futur millor o un govern que dificulti la sortida d'aquesta crisi". Ha remarcat que Esquerra defensa que «la independència i la justícia social han d'anar de la mà, i les institucions públiques s'han de governar amb ètica republicana» i que la república ha de ser per tothom, «independentment de com parli, com pensi i com estimi». És el que anomenen des d'Esquerra «la via àmplia». Ha defensat un govern fort que treballi clarament per l'amnistia i per l'autodeterminació.

 

El pinedenc Pere Aragonès ha dit que després de l'1 d'octubre, cal «identificar les limitacions que va haver per millorar» i que l'independentisme ha de sumar el 50% dels vots. També ha defensat que «el camí cap a la independència no exclou fer polítiques socials i per això és imprescindible apostar per polítiques de transformació social i econòmica» i alhora, que «cal també enfortir les institucions i el reconeixement internacional».

 

En l'entrevista a Ràdio Pineda, Pere Aragonès ha recordat que en l'anterior crisi econòmica van aplicar «la recepta de no gastar i van aprimar els serveis públics» i que el 2016 quan ERC va entrar al govern van tenir clar que això s'havia de revertir. Ara, ha dit que el nou govern que surti ha de saber que es deu a la ciutadania, i apostar «pels serveis públics en un moment que cal reconstruir el país, així com per l'escola pública catalana». També ha dir que cal una transformació de la sanitat pública. Ha afegit que «estem davant d'una crisi que el que necessita no és austeritat, sinó tot el contrari», moure l'activitat econòmica, fer inversions i oferir ajuts.

 

També ha fet referència al que diu al seu programa: «No robar». En aquest sentit ha dit que cal lluitar contra la corrupció, defensar els valors republicans i ser «ultraexemplars» amb la gestió dels diners públics. Ha esmentat «el 3% de les adjudicacions públiques que afectava Convergència», la monarquia i «els diners que han anat a la corrupció», recordant el judici al PP d'aquesta setmana.

 

I pel que fa al Maresme, ha destacat dit que cal una millora de la mobilitat, alhora que ha recordat que a l'agost «s'acabarà el peatge i això és una bona notícia». També ha dit que cal millorar el transport públic, i que «amb petites actuacions a l'àmbit ferroviari es podrien millorar temps i freqüència de trens». També ha dit que és fonamental «com ens reconciliem amb el nostre entorn natural, el Montnegre i el mar».