Vés al contingut
1

L'Escola d'adults Natura penja 50 cartells de dones i nenes científiques amb un codi QR amb informació

Fotos: Escola Adults Natura

 

 

Escolta AQUÍ l'entrevista a Mar Montoya i Montse Martínez

 

 

L'Escola d'adults municipal Natura ret homenatge a les dones i nenes que han destacat en l'àmbit científic per commemorar el Dia Internacional de les Dones i les nenes científiques. A partir d'aquest dijous (el dia que es commemora aquesta data) trobareu repartits, per diversos punts del centre de Pineda i Poblenou, 50 cartells de dones que han fet història en aquest àmbit, però que no han obtingut el reconeixement que es mereixen només per la condició de ser dones. A cada cartell hi ha un codi QR amb informació de cada dona i nena científica i amb preguntes que els ciutadans poden respondre. La cap d'estudis de l'escola d'adults Natura Mar Montoya ha explicat que han triat dones de totes les èpoques.

 

1

El grup de GES2 de l'escola d'adults Natura treballant en el projecte

 

 

El grup de GES2 de l'escola d'adults Natura s'ha encarregat de fer aquest projecte. Han elaborat els cartells, els codis QR i les preguntes que s'han de respondre per aconseguir un premi. L'alumne Montse Martínez i també la Mar Montoya han explicat que llegint 4 codis QR i responent les preguntes podeu aconseguir un premi que s'haurà de recollir a la mateixa escola d'adults.

 

 

2

La cap d'estudis de l'escola d'adults Mar Montoya amb l'alumne de GES2 Montse Martínez

 

 

Amb aquest projecte l'escola d'adults Natura vol contribuir a donar visibilitat a les dones que han treballat i treballen en àmbits científics i que per la seva condició de dones no han obtingut el reconeixement que es mereixien o mereixen. Aquest dijous es commemora el Dia Internacional de les dones i nenes científiques, promulgat per la UNESCO. Els cartells estaran penjats fins a final de mes.

 


3

Els alumnes del grup GES2 que han elaborat el projecte

 


 

Com va començar el projecte?

 

El projecte va començar l'any 2017 amb xerrades impartides per dones científiques i tecnòlogues. A l'any 2019 coincidint amb els 150 anys de la taula periòdica, es va decidir ajuntar els dos conceptes i es va crear una taula periòdica amb dones científiques de tal manera que el nom de la científica portés el seu nom, el símbol de l'element en el qual es troba ubicada.

 

 

4