Vés al contingut
1

Dispositiu a punt a Pineda per la jornada electoral de diumenge

 

 

L’Ajuntament de Pineda de Mar ja té a punt el dispositiu per garantir la seguretat de cara a la Jornada Electoral de diumenge, segons marca el protocol del PROCICAT. L’Ajuntament està organitzant sessions formatives per a les persones que formaran part de les meses dels col·legis electorals del municipi. A banda d’explicar les funcions dels presidents i vocals de cada mesa, bona part de la formació s’orienta a les mesures de seguretat que es prendran durant la jornada electoral d’aquest diumenge: com es gestionarà l’accés a les persones, com hauran d’atendre als votants, la correcta col·locació, manteniment i retirada de material de protecció (mascareta, guants, i altres EPIS), etc. Aquestes sessions es van celebrar ahir dimecres i està prevista una segona ronda demà divendres tan presencial (seguint protocols de distància i aforament) com també virtuals per aquelles persones que els sigui més còmode.

 

Paral·lelament a aquestes formacions, ahir també va haver-hi una sessió informativa amb tots els partits polítics que tenen previst participar en els comicis amb apoderats als col·legis electorals per explicar quines són les mesures de seguretat contra la Covid que hauran de segui

 

Consulta el teu col·legi i la teva mesa

En el cas de Pineda, els col·legis electorals seran els mateixos que en eleccions anteriors. Únicament hi haurà un canvi que afectarà l’Institut Euclides que, a diferencia d’altres anys, a més del gimnàs del centre també s’utilitzarà la zona de recepció.

 

A la web https://eleccions.pinedademar.cat es pot consultar el col·legi electoral i mesa assignat a cada persona.

1

 

A la web de l'Ajuntament de Pineda també trobaràs els accesos a cada col·legi electoral:

https://www.pinedademar.cat/el-municipi/noticies/pineda-de-mar-organitza-sessions-formatives-per-a-membres-de-les-meses-del-14-f

 

 

Mesures de seguretat

Les mesures que hauran de seguir els ciutadans en el moment de la votació seran les de protecció habitual. Ho ha explicat l'inspector en cap de la Policia Local, Carles Santacreu. Cal mantenir la distància de seguretat, portar sempre la mascareta, higiene de mans i evitar la interacció social. A més a més a cada centre s’ha planificat com es faran les cues, els punts d’accés i sortida i els circuits interns. També es comptarà amb personal de suport que guiarà a la ciutadania que acudeixi a votar.

Els col·legis electorals s’hauran desinfectat el dia previ a les eleccions. S’aprofitarà que dilluns dia 15 de febrer és un dia de lliure disposició dels centres educatius per fer la neteja i desinfecció posterior de manera que no afecti a l’activitat lectiva.

 

1

 

Procés de votació

Els col·legis electorals estaran oberts de les 9 del matí a les 8 del vespre. Per votar serà necessari identificar-se amb el DNI, passaport o carnet de conduir. També es recomana portar el vot preparat des de casa.

A causa de la situació sanitària es recomana acudir als punts de votació a la franja horària segons el col·lectiu al qual es pertanyi: de 9 a 12 h col·lectius considerats de risc (majors de 65 anys, persones amb diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o malaltia crònica, i dones embarassades), de 12 a 19 h la resta de la població i de 19 a 20 h les persones en quarantena.

 

1