Vés al contingut
1

Comença puntualment a Pineda la jornada electoral del 14-F

Fotos: Ràdio Pineda / Comunicació Ajuntament / Gemma Balada

 

A les 9 del matí han obert puntualment els col·legis electorals a Pineda amb totes les meses constituïdes. Avui, en una jornada electoral atípica marcada per la pandèmia, i també per un dia plujós, prop de 20.000 pinedencs i pinedenques tenen dret a vot, concretament 19.987.

 

A Pineda de Mar, en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, no hi ha canvis pel que fa als llocs de votació. Pineda compta amb els mateixos col·legis electorals que altres anys: l’escola municipal Sant Jordi, Mediterrània, Escola d’Adults – Espai Educatiu Pijoan i Cutiller, Espai Sara Llorens, Institut Coromines i Institut Euclides.

 

1

 

Eleccions en  temps real: al web https://locals.parlament2021.cat/ podeu consultar l'afluència de gent que hi ha a cada moment. (Imatge de les 10,40)

 

1

Els comicis arriben amb el context epidemiològic provocat per la Covid-19 i és per aquest motiu que s'han les mesures que segons marca el protocol del PROCICAT. Els diferents espais s’han adaptat: s’han marcat circuits d’entrada i sortida independents, hi haurà personal gestionant les cues que puguin formar-se, s'ha previst la separació entre meses i equips de protecció. A la web https://eleccions.pinedademar.cat es pot consultar el col·legi electoral i mesa assignat a cada persona.

 

1

Mesures de seguretat

S'han pres mesures de de seguretat, que hauran de seguir els ciutadans en el moment de la votació. Cal mantenir la distància de seguretat, portar sempre la mascareta, higiene de mans i evitar la interacció social. A més a més a cada centre s’ha planificat com es faran les cues, els punts d’accés i sortida i els circuits internsc es comptarà amb personal de suport que guiarà a la ciutadania que acudeixi a votar

Els col·legis electorals es van desinfectar ahir. S’aprofitarà que dilluns dia 15 de febrer és un dia de lliure disposició dels centres educatius per fer la neteja i desinfecció posterior de manera que no afecti a l’activitat lectiva.

 

Procés de votació

Els col·legis electorals estaran oberts fins a les 8 del vespre. Per votar serà necessari identificar-se amb el DNI, passaport o carnet de conduir. També es recomana portar el vot preparat des de casa, encara que també hi haurà paperetes als col·legis.

Es recomana acudir als punts de votació a la franja horària segons el col·lectiu al qual es pertanyi: de 9 a 12, però sobretot la primera hora de 9 a 10, és la recomanada per persones de risc (majors de 65 anys, persones amb diabetis, hipertensió, obesitat mòrbida o malaltia crònica, i dones embarassades), i de 19 a 20 h les persones en quarantena o COVID.

 

1