Vés al contingut
1

14F: Una jornada de baixa participació a Pineda i arreu de Catalunya

 

Escolta AQUÍ l'informatiu de les 13h.

 

Actualització 18h..

 

La participació a Pineda de Mar a les 6 de la tarda ha estat del 43,91% . Concretament han votat a Pineda fins les sis de la tarda 8.447 persones. La participació a Pineda baixa en 22 punts, ja que a les eleccions al Parlament del 2017 a les 6 de la tarda havien votat un 65,5 % .

Dades oficials Pineda de Mar: https://resultats.parlament2021.cat/avances/598/catalunya/barcelona/pineda-de-mar

 

1
Font: Ajuntament de Pineda de Mar.

 

Avui, en una jornada electoral atípica marcada per la pandèmia, i també per un dia plujós, prop de 20.000 pinedencs i pinedenques tenen dret a vot, concretament 19.987. Els col·legis electorals amb més cua han estat fins al migdia, sobretot, l'Espai Sara Llorens, l'antiga Pl. de les Mèlies). Cap a la 1 s'ha organitzat de forma diferent, fent dos cues diferenciades i a les duies la situació a millorat. En aquest punt es demana que en la mesura que sigui possible, els electors esglaonin la seva assistència, ja que es preveu que durant la tarda pugui millorar la situació. Aquí la Policia Local ha ajudat a les persones més grans i amb mobilitat reduïda perquè passessin sense tant temps d'espera.

També durant el matí hi ha hagut moments de cua als col.legis electorals Sant Jordi i a l'Euclides de Poblenou. A la resta de col.·legis de Pineda, malgrat hi ha hagut moments de cues al matí, aquestes han estat més puntuals.

1
Mesa electoral aquesta tarda a l'Escola d'Adults

 

1
Euclides

 

1
Sant Jordi


 

1
Espai Sara Llorens

 

1
La Policia Local ha ajudat a la gent gran

 

 

El més destacat ara per ara és que tothom està complint les indicacions i que les meses s'han pogut constituir les meses amb normalitat. L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha animat a tothom a participar en les votacions d'aquest 14-F. Ha dit que són unes eleccions segures, i que tot s'ha preparat d'acord amb la normativa. Ha agraït l'esforç que està fent tot l personal de l'Ajuntament de Pineda i també dels agents de seguretat, policia local i mossos. També ha tingut un reconeixement pels que estan a les meses electorals, presidents i presidentes i vocals

 

1
L'alcalde de Pineda, Xavier Amor

 

El focus d'atenció aquest migdia ha estat la votació del candidat a la presidència per ERC, el pinedenc Pere Aragonès, que ha votat a les 12 a l'Institut Joan Coromines.

 

1
Pere Aragonès

 

 

 

Pel que fa als portaveus i les portaveus dels grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Pineda, la portaveu d'ERC-JxP i candidata Mònica Palacín, ha votat a primera hora de la tarda a l'Escola d'Adults.

 

1
Mònica Palacín

 

Marcos Ortega, de Pineda En Comú - En Comú Podem, ha votat a l'Escola d'Adults aquesta tarda

1
Marcos Ortega

 

Noemí Llorens, de Junts, ha votat al migdia a l'Espai Sara Llorens.

1
Noemí Llorens

 

 

 

i el portaveu de Pineda en Comú, Marcos Ortega.

 

A Pineda de Mar, en aquestes eleccions al Parlament de Catalunya, recordem que no hi ha canvis pel que fa als llocs de votació. Pineda compta amb els mateixos col·legis electorals que altres anys: l’escola municipal Sant Jordi, Mediterrània, Escola d’Adults – Espai Educatiu Pijoan i Cutiller, Espai Sara Llorens, Institut Coromines i Institut Euclides. Els comicis arriben amb el context epidemiològic provocat per la Covid-19 i és per aquest motiu que s'han les mesures que segons marca el protocol del PROCICAT. Els diferents espais s’han adaptat: s’han marcat circuits d’entrada i sortida independents, hi haurà personal gestionant les cues que puguin formar-se, s'ha previst la separació entre meses i equips de protecció.

 

 

A la web https://eleccions.pinedademar.cat es pot consultar el col·legi electoral i mesa assignat a cada persona.

 

Es pot consultar l'afluència als col·legis al web http://locals.parlament2021.cat


 

Mesures de seguretat

Recordem que cal mantenir la distància de seguretat, portar sempre la mascareta, higiene de mans i evitar la interacció social. A més a més a cada centre s’ha planificat com es faran les cues, els punts d’accés i sortida i els circuits interns. Es compta amb personal de suport que guia a la ciutadania que acudeix a votar.


 

Els col·legis electorals estaran oberts fins a les 8 del vespre. Per votar és necessari identificar-se amb el DNI, passaport o carnet de conduir. També es recomana portar el vot preparat des de casa, encara que també hi haurà paperetes als col·legis. Del que queda de jornada cal recordar que les persones en quarantena o COVID pododen votar de 7 a 8 de la tarda.


 

Els col·legis electorals s’hauran desinfectat dissabte. S’aprofitarà que dilluns dia 15 de febrer és un dia de lliure disposició dels centres educatius per fer la neteja i desinfecció posterior de manera que no afecti a l’activitat lectiva