Vés al contingut
1

El PSC guanya a Pineda seguit a poca distància per ERC

En aquestes eleccions al Parlament del 14F amb victòria del PSC empatat a escons amb ERC, a Pineda de Mar guanya el PSC (26,68%) i seguits a poca distància, per ERC (25,34%).

El PSC ha estat la formació política amb més suport obtingut a les eleccions al Parlament a Pineda, amb 2.520 vots (26,68%) seguida d'ERC amb 2.394 vots (25,34%). En tercera posició ha quedat JxCAT amb 1.435 vots (15,19%). A continuació queden VOX amb 1.038 vots (10,99%), ECP-PEC amb 507 vots (5,37%), Cs 490 vots (5,19%), CUP 403 vots (4,27%), PP amb 370 vots (3,92%) i finalment PDeCAT 117 vots (1,24%).

 


Pel que fa a la participació, es van comptabilitzar un total de 9.561 vots, un 47,82% de les persones que tenien dret a vot a Pineda de Mar. Respecte a els anteriors comicis al Parlament del 2017 hi ha hagut una reducció de participació del 31,08%.

Podeu consultar els resultats a Pineda per barris a: https://eleccions.pinedademar.cat/resultats/

 

1

.

 

 

Els partits polítics pinedencs valoren els resultats a Ràdio Pineda

 

Escolta AQUÍ Xavier Amor (PSC)

Xavier Amor, alcalde de Pineda i portaveu del PSC ha començat amb un agraïment a tothom que ha fet possible que avui s'hagi pogut votar. En la valoració política ha destacat que el PSC torna a ser «el primer partit de Catalunya, en aquestes eleccions, estem contents». Ha destacat que creuen «que comença una etapa de canvi a Catalunya» i hi ha una opció possible si sumen les forces d'Esquerra. «Illa ja va dir que si guanyàvem intentaríem fer una majoria suficient perquè les esquerres governin». «El PSC segueix a Pineda consolidat i seguirem treballant», ha conclòs.


 

Escolta AQUÍ Mònica Palacín (ERC-JxP)

Mònica Palacín, diputada electa i portaveu a Pineda, ha dit a Ràdio Pineda que «l'independentisme ha guanyat a Catalunya, els partits han tingut un bon resultat i veiem Pere Aragonès com a president». Ha afegit que el resultat els dona «l'oportunitat de seguir reivindicant la República Catalana». Ha remarcat que a Pineda han quedat a molt poca distància del PSC «i això és un resultat històric».


 

Escolta AQUÍ Noemí Llorens (JuntsxCat)

Noemí Llorens, portaveu pinedenca de Junts , ha dit a Ràdio Pineda que «l'independentisme s'ha d'entendre» i que per Junts «hi ha un empat tècnic entre la segona força ERC i nosaltres, tercera força». Ha afegit que «podem sumar les forces independentistes i confiem que hi hagi acord». S'ha mostrat preocupada per l'entrada de Vox al Parlament.


 

Escolta AQUÍ David Rojas (VOX)

David Rojas, portaveu a Pineda de Vox, s'ha mostrat molt satisfet pels bons resultats obtinguts, i pel fet de ser la quarta força a Pineda. Ha dit que això també els anima de cara a les properes eleccions municipals. També ha destacat que han entrat amb molta força al Parlament de Catalunya.


 

Escolta AQUÍ Marcos Ortega (Pineda En Comú)

Marcos Ortega, portaveu del grup municipal de Pineda en Comú, ha dit que «els partits independentistes sumen més d'un 50%, però les forces d'esquerra també sumem en majoria». Ha afegit que «Catalunya mereix molt més que un govern que es baralli contínuament, com hem vist al el govern independentista».


 

Escolta AQUÍ Diego Sánchez (PP)

El portaveu del PP a Pineda ha dit que els resultats no han estat bons, ja que només han aconseguit 3 diputats a Catalunya. Diego Sánchez ha dit que amb la baixa participació s'afavoreix els extrems, que sempre surten beneficiats, i això es veu amb els vots cap a l'independentisme i els vots a Vox.

 

La CUP no té secció local a Pineda i el PDeCAT i Primàries Catalunya no han obtingut representació al Parlament de Catalunya en aquestes eleccions.

 

 

Col·legis electorals segurs

Des de l'Ajuntament de Pineda de Mar es portava setmanes treballant en l'organització d'aquestes eleccions per complir amb el protocol que marcava el PROCICAT per assegurar la participació segura davant la Covid-19. Finalment no es van produir incidents, a excepció d'alguns moments en hora punta en què es van generar cues importants en alguns col·legis electorals.