Vés al contingut
1

Pere Aragonès anuncia que es presentarà a la investidura per ser el proper President de la Generalitat

 


 

Foto: ACN

 

ERC assumeix la presidència i Pere Aragonès exigeix a Sánchez que segui a negociar "un referèndum sense repressió" en la compareixença que ha fet la nit de les eleccions. Ha anunciat que es presentarà a la investidura i vol posar d'acord els partits a favor de l'autodeterminació i l'amnistia i ha emplaçat les forces independentistes i les favorables al dret a l'autodeterminació i l'amnistia, a donar-li suport per ser investit president de la Generalitat.

En la compareixença després de les eleccions, Aragonès ha celebrat haver "frenat l'operació d'Estat que pretenia expulsar l'independentisme de les institucions amb els vots de l'extrema dreta».

El republicà s'ha dirigit al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i li ha dit que és el moment de resoldre el conflicte polític. "Resoldre-ho votant en un referèndum sense repressió, lliurement i democràticament", ha apuntat.

 

També s'ha dirigit a la comunitat internacional i els ha demanat involucrar-se després que l'independentisme hagi superat el 50% dels vots.