Vés al contingut
1

Dona el millor de tu, dona sang

 

 

Aquest dissabte es fa una nova campanya de donació de sang a Pineda. Les donacions es fan tant al matí com a la tarda a l'espai Sara Llorens, l'antiga biblioteca de la Plaça de les Mèlies. Es fa una crida als donants perquè hi participin. Des de que va començar la pandèmia no s'ha deixat d'atendre a les persones que han necessitat sang.

 

Recordeu que per fer les donacions de sang cal reservar hora al web: donarsang.gencat.cat. El telèfon d'informació és el 677 07 17 56. Has de portar un document identificatiu i no anar-hi en dejú.

La campanya de donació de sang es fa aquest dissabte de 10h a 14h i de 17h a 21h a l'antiga biblioteca de la Plaça de les Mèlies.

 

1

 

 

El Banc de Sang i Teixits busca persones que hagin passat la COVID-19 perquè puguin ser donants de plasma

Les persones que han superat la infecció pel coronavirus ho han pogut fer perquè s’han fabricat anticossos dirigits contra el virus. Aquestes defenses es troben en el plasma i, si s’administren a un malalt, poden ajudar a superar la malaltia. S'està fent assajos clínics i per això es demana a la població que facin aquestes donacions per tal de verificar i comprovar que és efectiu pels actuals malalts de COVID-19.

 

La donació és molt semblant a la de sang tot i que té una durada aproximada de 45 minuts. Cal tenir entre 18 i 65 anys, pesar més de 50 quilos i haver superat la malaltia entre els 28 dies després i menys de tres mesos. Hi ha també dos criteris imprescindibles: no haver patit cap transfusió i, si és una dona, no haver estat mai embarassada.

Per poder donar plasma cal inscriure’s a través d’un formulari del web del Banc de Sang i Teixits.


 

Més informació aquí

 

1