Vés al contingut
1

La ruta turística «De la Terra al Mar» de Pineda estrena nova retolació i afegeix experiències per als visitants

 

 

 

La Regidoria de Turisme de l’ajuntament de Pineda continua treballant per tal de desenvolupar nous productes turístics que es podran oferir als visitants del municipi quan la situació epidemiològica millori. En aquest cas es tracta de la senyalització de la ruta pel centre de Pineda «De la Terra al Mar», culminació d’un projecte que es va iniciar fa tres anys amb l’estudi dels inicis de la vila amb un equip d’historiadors i arqueòlegs i la col·laboració de l’Arxiu Municipal per tal d’explicar l’evolució dels orígens del nostre poble. Ho ha destacat la regidora de Turisme de Pineda, Sònia Moraleda.

 

1

 

1
 

 

1

 

La nova senyalització permet fer el recorregut de la ruta que dura una hora de forma autònoma, amb contingut interactiu i dirigit a tots els públics. Els nous elements que s’han col·locat en els 13 punts de la ruta contemplen tant tòtems com cartel·les amb informació rellevant sobre l’element o edifici, la seva història i imatges antigues.

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor ha dit que «és important mostrar la història del poble i a més incrementa l'oferta turística amb més contingut cultural». El president de Pineda Turística, Albert Buch, ha valorat positivament la proposta «i anima a continuar oferint propostes que puguin ser un pol d'atracció a famílies perquè visitin Pineda».

El contingut es mostra en català, castellà i anglès. També es pot accedir a la informació en francès, holandès i rus escanejant el codi QR de cada senyal. A més s’ha incorporat el QR Pirata Dragut, especialment dirigit al públic entre 10 i 16 anys des d’on trobaran informació adaptada a aquest públic i endevinalles dels punts de la ruta.

 

1

 

 

 

1
El codi QR permet jugar als nens i nenes.


 

Fotografies i assessorament de l'Arxiu Municipal de Pineda

Les fotografies i també el contingut i l'assessorament ha anat a càrrec de l'Arxiu Municipal de Pineda. Cada totem mostra algunes fotografies antigues que permeten imaginar l'espai com era fa desenes d'anys. Algunes de les imatges són ben curioses i sobta veure el canvi que han fet algunes espais, mentre que d'altres es mostren inal.lerats pel pas del temps.