Vés al contingut
1

Xavier Amor confirma que hi ha un expedient obert al cap de la Policia Local i demana «prudència»

Escolta AQUÍ l'entrevista

 

L'alcalde de Pineda, Xavier Amor, ha confirmat aquest matí a Ràdio Pineda que hi ha un expedient disciplinari obert al cap de la Policia Local de Pineda. Ha declinat fer declaracions sobre el contingut concret de l'expedient i sobre el que ha aparegut publicat a La Vanguardia. L'alcalde de Pineda ha aclarit, però, que «són fets investigats arran d'un expedient informatiu, que ha conclòs obrint l'expedient disciplinari». Aquest expedient, segons ha explicat, «compta amb els informes de Recursos Humans, Tresoreria, Intervenció de l'Ajuntament, així com de la Secretaria General, i per tant, caldrà veure les conclusions de l'expedient per poder decidir». Xavier Amor ha demanat prudència.

 

Mentrestant, el cap de la Policia Local ha quedat suspès provisionalment de les seves funcions. Xavier Amor ha dit que el cos policial s'ha reorganitzat fins que tot s'aclareixi, i un dels sergents del cos ha assumit les funcions de forma provisional. Xavier Amor ha dit que el funcionament de la Policia està garantit per la professionalitat dels agents i continua amb normalitat. I pel que fa a la filtració a La Vanguardia, Xavier Amor ha lamentat que s'hagi produït.

 

Comunicat del Sindicat de la Policia Local de Pineda

El Sindicat de la Policia Local de Pineda (SAP-PL PINEDA), ha emès un comunicat en defensa del cos policial. El sindicat aplega els 50 agents de la Policia Local de Pineda i han emès un comunicat expressant «el total respecte a la presumpció d'innocència», alhora que manifesten que «els presumptes fets irregulars i/o punibles d'una persona no són extrapolables a tot el col·lectiu de la Policia Local». El comunicat conclou que «la Policia Local de Pineda de Mar sempre estarà per servir a la ciutadania amb total garantia i respecte per drets, lleis i llibertats».
 

Per la seva part, la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament ha condemnat «la filtració a la premsa de l’expedient d'informació reservada i demana responsabilitats». Demanen que es respecti la feina d’instrucció i que s'aclareixi l'origen de la filtració.